Et bugnende, blomstrende bord

Pynt til fest på en ekte og naturlig måte
Når det gjelder blomstene på bordet, så er det ingen regler. Her er du fri til å være kreativ. Du kan bruke blomster, grener med ilexbær, lerkegrener, kongler, nøtter og frukt.

borddekning med roser og eukalyptus
borddekning med roser, grenroser og eukalyptus
Bord dekket med roser og
Norges beste rosegaranti
roser eucalyptus eukalyptus borddekning

Pynt opp hver kuvert med små avskårne roser for å ønsker gjester velkommen til bords – det begeistrer alltid.

La julen bli en dans på roser
Når vi setter sammen festrosebukettene våre, finner vi alltid to farger som står godt til hverandre og sesongen. Favorittrosene kan samles i overdådige buketter eller danderes utover festbordet, én og én i små vaser. Hva med å lage en dekorativ løper av forskjellig grønt, og deretter stikke inn avskårne roser med små vannbeholdere på (slike tubes til roser får du kjøpt hos oss).

Borddekning eukalyptus
Borddekning eukalyptus

Eukalyptus gir en nydelig duft. Lag serviettringer av velduftende eukalyptus, eller pynt bordet for å få en god lukt i rommet.

Borddekning svibel
Borddekning svibel
Borddekning svibel

Skal det være en Svibel til forret? Neida – overrask gjesten med en velduftende Svibel som de kan ta med seg hjem.

Plassering er viktig
Det kan være lurt å tenke på hvordan du setter blomstene i forhold til om du skal plassere mat på bordet. På den måten slipper du å flytte på ting når maten skal serveres. Har du koldtbord hvor gjestene henter maten selv, har du mer plass til pynt på bordet. Det er også lurt å unngå for høy bordpynt, slik at alle kan se hverandre over bordet.

Bord dekket med auracaria stuegran og svibel
Bord dekket med auracaria stuegran

For et mer lekent uttrykk, kan du pynte bordet med vår dekorative, eviggrønne stuegran.

Cymbidium Orkidé
De flotte fargetonene i Cymbidium Orkidéen skaper lekre kontraster mot det lysegrå porselenet.

Våre beste tips til borddekking
Tallerken til hovedretten plasseres nederst.

Mindre tallerkener til brød og annet plasseres til venstre ved siden av gaflene.

Bestikket legges i den rekkefølgen det benyttes – man starter ytterst og jobber seg innover. Gaffel til venstre for tallerken, kniven til høyre både ved forrett og hovedrett, evnt. suppeskje ligger til høyre for kniven

Eggen til knivbladet skal ligge mot tallerkenen.

Dessertbestikket ligger vannrett ovenfor tallerkenen. Kakegaffelens skaft skal ligge mot venstre og skjeens skaft vender mot høyre.

Glassene plasseres i den rekkefølgen vinen skal drikkes; fra høyre til venstre. Vannglass står alltid lengst til høyre og dessertglasset innerst.

Pynt med masse blomster, det kan aldri bli for mye – mer blomster – mer begeistring!

Lykke til med pynting av bord!