Kjøp et tre – Plant et tre

Prosjektet er et samarbeid mellom Floriss og Basecamp i Masai Mara. Engasjementet startet i 2017 da vi plantet 91 trær, et tre for hver Floriss butikk. Målet er en hel Floriss skog. Trær er svært viktig for økosystemet og dyreriket i denne vakre delen av verden.

Araucaria tre er julens mest trendy plante. Dette er et lite eviggrønt juletre som trives veldig godt innendørs. Et tropisk, dekorativt og miljøvennlig bartre hvor grenene vokser «i etasjer». Dette vakre treet gir en følelse av nærhet til naturen, noe som er tidsriktig i forhold til interiørtrendene nå. At treet er positivt for inneklima – er bare en bonus.

Araucaria blir på norsk kalt stuegran. Treet tilhører apeskrekkslekten og er et eviggrønt bartre som kan bli over 50 meter høyt ute i naturen. Nålene kan bli 1,5 cm lange. Det er saktegroende i norsk inneklima. Våre vakre Araucaria trær kommer i to størrelser. Et passe stort til 199,- og et enda større til 299,-

Vi har som mål og plante flere tusen trær i Kenya! Når du kjøper et Araukaria tre i Norge, planter vi et tre i Kenya. Det er noe vi er ekstremt stolte av og gleder oss over å kunne bidra i et av verdens mest sårbare økosystem.

For hvert Araucaria tre vi selger, planter vi et tre i Kenya. Slik kan du være med på å støtte et av verdens mest sårbare økosystem med tanke på vann, dyreliv og menneskeverd.

Slik steller du ditt Araucaria tre:

  • Treet trives godt inne. Det tåler ned til 10-12 grader.
  • La det stå lyst, men ikke direkte i sollys.
  • Vannes en gang i uken, slik at den holdes jevnt fuktig.
  • Ikke la røttene bli stående i vann.
  • Litt gjødsel om våren og sommeren vil treet ditt like
  • Etterhvert kan du potte treet om i en litt større potte.
Her ser du Floriss er ute på savannen med de fargerike Masai kvinnene og planter trær i Masai Mara, Kenya.

Masai Mara naturreservat er en nasjonalpark i Kenya som er kjent for sitt rike dyreliv. Parken har fått sitt navn etter de innfødte masaiene og elven Mara. I Masai Mara kan man se «The Great Migration», som er et av de mest utrolige dyrefenomener i verden.