Roser med mening

Hver gang du kjøper rosene merket “roser med mening” hos oss, er du med på å gjøre hverdagen litt bedre for kvinner og barn i Kenya. Våre Roser med mening hentes direkte fra Kenya og selges i buketter på 7 og er 40 cm lange.

Siden 2012 har Floriss samarbeidet tett med Basecamp Foundation/Basecamp Maasai Brand. Basecamp Foundation er en idealistisk stiftelse som jobber for at flere kvinner, barn og unge av Masaifolket skal få den utdanningen de trenger eller muligheten til å arbeide.

Masaikvinne
7 dagers rosegaranti!v
Masaikvinne

Roser med mening er et resultat av samarbeidet mellom Floriss, Masaikvinnene og Basecamp Foundation. Masaiene lager produkter for Floriss, og vi bidrar med å skape inntekt og arbeidsplasser. 75% av inntekten knyttet til produktene går direkte til kvinnene som lager dem. De resterende 25% brukes på innkjøp av materialer og verktøy.

Masai håndarbeid
Masaikvinne
Masai håndarbeid

Kvinnenes inntekt skal dekke boligutgifter, helsevesen, utdannelse og klær, og siden én kvinnes familie i gjennomsnitt består av 8-10 personer, kan du tenke deg hvor viktig denne inntekten er.

Masaikvinner
Masaikvinner på slettene

Basecamp Foundation

Basecamp Foundation er en norsk stiftelse som har som formål å bidra til vern av natur og kultur, samt inntekter og arbeid til lokalbefolkningen. Basecamp Explorer ble først etablert som en økologisk safaricamp på savannen i Kenya i 1998. Basecamp Explorer er i dag rollemodell innen denne formen for økoturisme, og er internasjonalt anerkjent. I dag har Basecamp hoteller, camper og utviklingsprosjekter i India, Kenya og på Svalbard.

Masaifolk
Masaikvinner

Campen hvor masaikvinnene jobber med smykker er også blitt et sosialt samlingssted for kvinnene, hvor de kan dele gleder, erfaringer og utfordringer i livet mens de arbeider.

Roser med mening støtter masaifolket
Kvinnene har kunnet skaffe seg symaskin gjennom samarbeidet med Floriss.
Flott håndverk av masaikvinner
Masaienes viktige kulturarv blir ivaretatt gjennom kvinnenes arbeid med å lage smykker.
Masaikvinner syverksted
Campen har en egen butikk som selger smykker og skinn laget av masaiene.
Maasai brand armbånd
Armbånd Maasai Brand

Smykkene masaikvinnene lager kommer med små lapper med navnet til den kvinnen som har laget smykket, men inntekten fra salget av smykkene fordeles likt på alle kvinnene.

Masaikvinne håndarbeid
Masaifolket - smykker
Masaikvinne

At masaikvinnene får komme til Basecamp hver dag for å jobbe med smykker er ikke bare med på å opprettholde og ivareta håndverkstradisjonen og Masaikvinnenes fantastiske perle- og skinnkreasjoner, det er også en svært viktig inntektskilde for kvinnenes familier.

Vil du være med og bidra til at masaikvinnene skal kunne fortsette med å lage disse vakre smykkene, bidra til å gjøre hverdagen deres litt enklere, til at fler barn og unge i Kenya får den utdanningen de trenger og bedre helsetjenester, se etter rosene merket “roser med mening”.

Mer info om Basecamp Foundation. Les også mer om Basecamp Maasai Brand.