aarets-brudebuketter-1.jpg
aarets-brudebuketter-2.jpg

Brudebukett til brudekjolen

Bryllupsdagen er en av livets viktigste dager, full av glede og fest med nære og kjære. En viktig del av dagen for bruden er brudekjolen og ikke minst prikken over i ´en på den store dagen - brudebuketten. 

 

Følg din egen smak

Amalie Stensli på Floriss ved Aker brygge har levert vakre blomster til utallige bryllup og forteller at det er mange spennende trender for 2023. Men før hun forteller om trendene understreker  hun at det først og fremst er viktig å huske på din egen personlige smak på bryllupsdagen.

–    Stol på din egen smak og at nettopp dine ønsker er spennende og vakkert nok! Mange kunder er veldig opptatt av å ikke velge det samme som alle andre, men ender ofte likevel opp i den fellen. Dine egne ønsker, upåvirket av instragram og pinterest er mer enn godt nok for å at du får en helt personlig og unik bukett!
 

aarets-brudebuketter-3.jpg
aarets-brudebuketter-4.jpg

Bukett som matcher kjolen

I tillegg er Amalie opptatt av at man bør tenke på at buketten skal matche brudekjolen.

–    Det er lurt å tenke på at brudebuketten skal passe til brudekjolen. Har du en elegant og minimalistisk brudekjole passer det kanskje ikke sammen med en vill og bohemsk brudebukett. Det er I mine øyne ofte vanligste feilen kundene gjør.

Et tips fra Amalie er å få hjelp av en dekoratør med å få alt til å stemme.

–    Dekoratørene har mye kunnskap om hvordan man tilpasser buketten etter både kjole, hår og kroppsfasong, og kan hjelpe deg så helheten blir perfekt!
 

aarets-brudebuketter-5.jpg
aarets-brudebuketter-6.jpg

Trender for brudebuketter i 2023

Bryllupsdagen er personlig og man skal velge ut ifra egen stil og smak, men det er likevel slik at for å finne det vi liker trenger vi inspirasjon! Det er gøy å se mulighetene som finnes og se om trendene treffer ens egen smak eller kan gjøres med en egen vri. Etter en lang tid med mye hvitt og duse farger er årets blomsterbuketter nå preget av farger, sier Amalie.

–    Endelig! Vi er klare for fargene! Blomstertrender henger ofte sammen med interiørbildet. Klare pastellfarger og sterke farger er noe som preger både motebildet, interiør og dekor, noe vi også ser en økt etterspørsel av når det kommer til blomster til bryllup.

Amalie forteller at i tillegg til flere farger er også form og uttrykk på bukettene i endring.

–    I tillegg til fargerike blomster har vi stor tro på asymmetri. De siste 10 årene har store og ville buketter dominert trendbildet. Derfor tror vi at i år kommer det flere ønsker om små og avlange buketter. En annen trend vi synes er interessant er de monokrome bukettene hvor man bygger ut en farge fremfor å bruke kontrastfarger. For eksempel gir 8 ulike rosatoner buketten en dybde og harmoni uten å virke kjedelig. 
 

aarets-brudebuketter-7.jpg
aarets-brudebuketter-8.jpg

Forstå brudeparet

For dekoratørene som jobber med blomster til bryllup er det viktig med godt forarbeid og at man har forstått hva brudeparet ønsker seg. Amalie forklarer at når de jobber med brudepar er de opptatt av å opplyse kunden hele veien om hva de tenker så det ikke blir noen misforståelser. Hun forteller at de strekker seg langt for å få tak i akkurat de blomstene paret drømmer om.

–    Vi jobber hele tiden for å gjøre dagen spesiell og unik for alle brudepar, med blomster fra oss skal de føle at alt er på plass for en blomstrende og vakker dag!