Vi markerer allehelgensdag første søndag i november. Opprinnelig var det en minnefest for helgener og martyrer, men i Den norske kirke minnes vi dem som har gått bort – dem vi savner. Dette er dagen for å tenne lys og pynte gravstedet med buketter, kranser eller et vakkert blomsterhjerte.

allehelgensdag-grav-gravlys-gravpynt-img-6166-1.jpg
 
allehelgensdag-grav-gravlys-gravpynt-img-6166-2.jpg

Blomster til allehelgensdag

Hvordan du velger å pynte gravstedet er selvsagt en smakssak. På denne tiden av året synes vi det er fint å spille på den klassiske vinterpaletten; grønt og hvitt med innslag av rødt og oransje. Vi lar lyng, granbar, snøbær, nypekvister og eukalyptus være bærende elementer og kombinerer med levende lys. 

Er du i tvil om hvordan du vil pynte til allehelgen, står våre dyktige blomsterdekoratører klare til å hjelpe deg. De lytter til dine ønsker og lager unike blomsterdekorasjoner som gjenspeiler personen du ønsker å minnes. Bestill i nettbutikken eller ta kontakt med din nærmeste Floriss-butikk.

Bestill blomster til allehelgensdag

allehelgensdag-slik-lager-du-krans-dsc9795.jpg
.
allehelgensdag-slik-lager-du-krans-dsc9798.jpg
.
allehelgensdag-slik-lager-du-krans-dsc9812.jpg.

Lag en personlig gravkrans

Vil du sette et personlig preg på allehelgen, kan du lage din egen krans ved hjelp av denne enkle oppskriften. Her har vi brukt granbar som utgangspunkt og pyntet med kongler, eukalyptus, skimmia og dekorstjerner. Husk at du kan prøve deg fram og finne ditt helt egne uttrykk. Alt du trenger finner du i din nærmeste Floriss-butikk. 

Du trenger:

 1. Saks og tang
 2. Tykk ståltråd (Bonzaitråd)
 3. Tynn ståltråd (Buljongtråd)
 4. Granbar
 5. Valgfri dekor
allehelgensdag-krans-lages-dsc9841.jpg
allehelgensdag-krans-dsc0013.jpg

Slik gjør du:

 1. Mål opp en lengde av den tykke ståltråden, og klipp den til basert på hvor stor du ønsker at kransen skal være.
 2. Klipp opp granbar.
 3. Tvinn granbar hele veien rundt den tykke ståltråden. Surr samtidig den tynne ståltråden rundt for å feste det grønne.
 4. Bøy til ståltråden slik at den former en krans.
 5. Tvinn sammen endene og fest ved å bruke den tynne ståltråden.
 6. Pynt som du ønsker