Begonia Rex Beleaf, eller Kongebegonia, er spesielt kjent for sine fargesprakende og dekorative blader. Planten finnes i mange varianter, men felles for dem er de store og asymmetriske bladene i nyanser av grønt, rødt og sølv. Med andre ord bærer Kongebegoniaen navnet med stil; den er kommet for å bli i alle hjem med hjerte for levende interiør. 

begonia-rex-beleaf-1.jpg
begonia-rex-beleaf-2.jpg

Innred med Begonia Rex Beleaf

Med sin tropiske opprinnelse og sitt unike utseende, har Begonia Rex Beleaf blitt et populært valg blant plateentusiaster som vil tilføre liv og farger til interiøret. Særlig er den en vinner gjennom høst- og vintermånedene. Velg mellom mange spennende mønstre, former og teksturer! Uttrykket blir ekstra virkningsfullt når du kombinerer flere forskjellige varianter av planten. Sett dem sammen i grupper på hyllen eller sidebordet, eller heng dem i ampler i ulike høyder. 

Slik steller du Begonia Rex

Begonia Rex er en tropisk plante som trives best med mye lys og høy luftfuktighet. Den krever ikke mye jobb, men du må vite hva du gjør for å unngå at fargene blekner og planten visner. Skulle noen av bladene bli slappe og visne underveis, bør du fjerne dem for å gi rom til nye skudd. Her er vår praktiske punktliste for å beholde sunne røtter og et vakkert bladverk. 

begonia-rex-beleaf-3.jpg
begonia-rex-beleaf-4.jpg

Vanning

  • La planten trekke opp vann via røttene. Det gjør du ved å fylle vann i potteskålen fremfor å helle væsken direkte på jorden i potten.  
  • Etter en liten time kan du fjerne overflødig vann som samler seg i potteskålen. 
  • Sjekk om jorden er tørr hver uke og fyll på mer vann hvis det trengs. 
  • Husk: jorda skal være jevnt fuktig til enhver tid, men ikke overvann. 

Lys

  • Begonia Rex Beleaf liker seg i lyset, men du bør unngå direkte sollys som kan skade bladverket. 

Plassering

  • Planten er følsom for tørr luft. Ikke sett den i nærheten av en varmeovn,varmepumpe, vifte eller lignende. 
  • Plasser planten i så mye indirekte lys som mulig; da kommer fargene og mønstrene i bladverket enda bedre frem. 

Gjødsel

  • Du trenger ikke gjødsle planten i vinterhalvåret. 
  • Tilfører ekstra næring i 1-3 ganger i måneden i vekstsesongen fra mars til september.

Hva gjør du hvis planten får brune flekker?

Hvis du virkelig skal «skjemme bort» Begonia Rex, kan du bruke regnvann fremfor springvann. For mye salter og mineraler i vannet kan gi brune flekker på bladene. Et annet alternativ er å la springvannet stå et døgn i kanna før du fyller på potteskålen; da synker nivåene av salter og mineraler og problemet blir forhåpentligvis mindre.