Azalea er en klassisk juleblomst. Den er frodig og vakker i all sin prakt, enten du foretrekker røde, hvite, rosa eller lilla blomster.

Azalea – blomstrende juleglede

Stadig flere av oss søker nærhet til naturen når vi pynter til jul. Blomster og grønne planter gir oss energi og glede i vintermørket.

Azalea er kjent for sin overdådige blomstring, og passer derfor perfekt i både vinduskarmen og på festbordet i høytiden. Her blir du litt bedre kjent med planten som har fått en spesiell plass i mange julehjerter.

stor-kurv-med-hvite-azelea.jpg

Azalea – rose + tre

Visste du at Azalea heter Rhododendron Simsii på latin? Den elegante planten har fått navnet sitt fra de greske ordene «rhodon» som betyr rose og «dendron» som betyr tre. Med andre ord hadde den kledd å bli kalt for et rosetre på norsk, er du ikke enig?

azalea.jpg
azalea1.jpg

Lys opp vintermørket

De fleste hjem er preget av rødt i juletiden. Hva med å la en kritthvit Azalea lyse opp i vintermørket? Planten er tett og fyldig, og ikke minst lett å stelle.

azalea2.jpg
azalea4.jpg

Slik får du Azalea til å blomstre hele julen

  • Planten trives aller best i fuktige, kjølige omgivelser. Den kan imidlertid stå i stuetemperatur i blomstringstiden.
  • Gi planten rikelig med vann i blomstringstiden. Den elsker vann, men er vanskelig å redde dersom den tørker ut.
  • Sett gjerne planten i lunkent vann to til tre ganger i uka. Etter 10-15 minutter vil det slutte å boble, og du kan ta planten opp igjen.

Ha en blomstrende jul!