bukett-1-blomster-til-konfirmasjon-floriss.jpg
bukett-2-blomster-til-konfirmasjon-floriss.jpg

Blomsterbukett til feiringen

Vakre blomsterbuketter er en fin gave å gi til konfirmanten, eller de kan brukes som en del av dekorasjonen på selve dagen. Det finnes ingen regler eller føringer for hva slags blomster man skal ha til konfirmasjon, så her er det fritt fram! Siden det er konfirmasjoner både vår og høst, kan man la seg inspirere av sesongen og velge en vårlig bukett eller en med høstlig preg.

borddekking-festbord-3-blomster-til-konfirmasjon-floriss.jpg
borddekking-festbord-4-blomster-til-konfirmasjon-floriss.jpg

Dekking av bord til konfirmasjon

Det er konfirmantens dag, så et fint utgangspunkt kan være å bruke favorittfargen hans eller hennes og la denne fargen spille hovedrollen når man dekorerer. Dersom du holder basen hvit, for eksempel med en hvit duk og hvit bedekning, kan det sammen med blomster og servietter i farger gi et lekkert uttrykk. 

borddekking-festbord-7-blomster-til-konfirmasjon-floriss.jpg
borddekning-8-blomster-til-konfirmasjon-floriss.jpg
kuvert-roser-festroser-9-blomster-til-konfirmasjon-floriss.jpg

Et tips når du pynter bordet er å unngå å velge for høye blomster, så gjestene skal kunne se hverandre over bordet. Du kan få blomstene i lavere høyde på ulike måter. Legg dem i en dekorativ linje langs hele bordet, kutt av stilkene og sett dem i små vaser rundt om på bordet elle hva med å la en bomsterkvast ligge dekorativt på hver serviett? 

blomsterkrans-5-blomster-til-konfirmasjon-floriss.jpg
blomsterkrans-6-blomster-til-konfirmasjon-floriss.jpg

DIY: Festfin hårkrans til konfirmanten

Å lage en blomsterkrans er både enkelt og gir et stemningsfullt uttrykk. Er konfirmanten en jente kan det være fint med en dekorativ blomsterkrans som en del av antrekket, det passer like fint til både kjole og bunad! En annen idé kan være å la gjestene flette sin egen krans på selve festen. Legg fram et utvalg av blomster og utstyr på et eget bord og la gjestene leke seg, så vil etter hvert hele festen blomstre.
Se DIY hårkrans

God konfirmasjon!