Krysantemum i snitt finnes i et vell av farger og varianter. Blomsterhodene kan være små eller store, enkle eller doble. Vi har krysantemum som snittblomst nesten hele året, men om høsten er utvalget spesielt rikt. Et perfekt utgangspunkt for å fylle vasen med fargerike buketter – enten anledningen er stor eller liten.

Hos Floriss får du snittblomster som er produsert av norske gartnere med lidenskap for kvalitet og etisk handel. Sammen plukker vi ut variantene som har best holdbarhet – og som gjenspeiler sesongens fargepalett. Ikke bare er krysantemum en allsidig blomstersort; den er holdbar og krever lite stell (bare husk å følge rådene nederst i artikkelen).

Les også: Krysantemum som potteplante 

dekorasjon-paa-kjoekken-krysantemum-som-snittblomst-floriss.jpg
ranli-ranveig-1-2021-krysantemum-som-snittblomst-floriss.jpg

Krysantemum i vasen

Krysantemum i snitt kler både høye og lave vaser. Sett blomstene i små eller store grupper. Kombiner farger som burgunder, fersken, lilla og rosa. Eller kanskje ensfargede buketter i sarte pasteller er mer din stil? Vi synes uttrykket blir spesielt vakkert når fargepaletten er variert og buketten stor, men det er smak og behag.

Du kan også fordele blomstene på to eller tre vaser – gjerne i forskjellige høyder. Ved å kombinere vaser i glatt, ruglete og frostet glass, skaper du et fint spill mellom dekorasjonene. Plasserer du vasen i en flettet kurv blir inntrykket hakket mer organisk. Sarte blomster mot materialer som sjøgress, rotting og skinn er nydelig! 

pyntet-i glassvase-krysantemum-som-snittblomst-floriss.jpg
oransje-og-hvite-krysantemum-som-snittblomst-floriss.jpg

Krysantemum på festbordet

Det trenger ikke være komplisert å dekke et vakkert festbord. Ta turen innom din nærmeste Floriss og plukk med deg krysantemum buketter i dine favoritt farger. La fargene gjenspeile sesongen. Du har et hav av varianter å velge mellom! Sett blomstene i mange små vaser – få i noen, mange i andre. Legg strå eller grønne grener mellom vasene. Variasjon er stikkordet! Og levende lys er prikken over i’en. 

 

borddekking-krysantemum-som-snittblomst-floriss.jpg
borddekking-2-krysantemum-som-snittblomst-floriss.jpg

Slik steller du krysantemum som snittblomst

  • Blomstene holder seg best i en ren vase.
  • Pass på at ingen blader havner i vannet. Det hindrer bakterier.
  • Bruk alltid holdbarhetsmiddel i vannet.
  • Snitt stilkene på skrå med en skarp kniv, gjenta dette hver gang du skifter vann.
  • Krysantemum er glade i vann. Fyll på ved behov.
  • Sett vasen kjølig om natten, så holder de lenger.

Les også: Slik får du blomstene til å vare lenge

krysantemum-dsc7874-krysantemum-som-snittblomst-floriss.jpg
pynt paa-bordet-krysantemum-som-snittblomst-floriss.jpg