I år skal vi feire 17. mai på en litt annerledes måte. De fleste skal være mer hjemme og mindre på farten, og vi får bedre tid til å gjøre noe hyggelig sammen med våre nærmeste. Å lage vakre blomsterkranser er en koselig aktivitet for hele familien. Blomster er sanne humørspredere; gode dufter og farger gjør noe med oss.

diy6.jpg
diy66.jpg

Derfor vil vi i Floriss slå et slag for å leke seg med blomster! Samle hele familien rundt bordet og lag blomstrende dekorasjoner til nasjonaldagen (se oppskrift nederst i artikkelen). Med litt hjelp er vi sikre på at både små og store kan delta. Tenk så stas det er å kunne bære en hjemmelaget blomsterkrans på 17. mai!

Tips! Du kan helt fint lage kransen dagen før. Bare dusj den med vann fra en sprayflaske og legg den i en pose (spray gjerne litt vann inn i posen også). Legg posen i kjøleskapet over natten, så holder kransen seg frisk og fin.

lagerkrans-copy.jpg
kranser-1.jpg
diy_2.jpg

Blomsterkransbuketter og krans på bestilling

Vi i Floriss gjør kransebinding enkelt ved å tilby ferdige blomsterkransbuketter i butikk. Dere kan også kjøpe snittblomster eller plukke markblomster selv. Pssst… En kombinasjon er ekstra fint.

Ønsker du deg en blomsterkrans til nasjonaldagen, men ser at tiden ikke strekker til? Kontakt din nærmeste Floriss butikk. Vi lager gjerne blomsterkransen for deg, og avtaler et tidspunkt for når du kan komme innom oss og hente din helt egne blomsterdrøm.

Vi kan selvsagt også levere kransen trygt hjem til deg. Du finner en oversikt med telefonnummer til alle Floriss-butikkene her.

blomsterkranser_17mai_4.jpg
blomsterkrans_17mai.jpg

Blomsterlek for hele familien

La barna få sette sammen egne kranser i sommerens fargepalett. Hvit krysantemum eller grenroser, blå delphinium og røde nellik utgjør den ultimate 17.mai-kransen.

Ikke glem gutta! Kanskje de også vil være med å lage blomsterkranser? De bør i hvert fall ønske seg en liten knapphullsblomst i lommen på dressen, slik at den stilfulle dressen også blir nasjonalromantisk og sommerlig. Eller kanskje skjegget fortjener et floralt innslag på selveste 17. mai?

Tips! Dere kan også lage nydelige blomsterarmbånd. Bare tilpass lengden på ståltrådstengene før dere går i gang.

krans_mennesker.jpg
krans_mennesker2.jpg
blomsterdiy.jpg

Slik lager dere egne blomsterkranser

Dere trenger:

  • Blomsterkransbuketter
  • Blomsterkniv eller en saks
  • Ståltrådstenger (4 stk pr. krans)
  • Blomstertape
  • Tynn ståltråd

tilbehør_blomsterkrans.jpg

Slik går dere fram:

1) Åpne blomsterkransbuketten. Kutt alle stilkene slik at de blir cirka 4-5 centimeter lange.

2) Ta to ståltrådstenger i hver hånd og surr dem sammen. Du skal ha en lengde som rekker rundt hodet ditt og vel så det.

3) Lag en løkke i den ene enden av ståltråden. Dette blir låsen på kransen.

4) Surr blomstertape rundt hele ståltråden.

5) Fest den tynne ståltråden i låsen på kransen.

6) Legg de første blomstene på ståltråden, start i enden med løkken, og fest ved å surre den tynne ståltråden rundt stilken.

7) Fest de andre blomstene på samme måte. Husk at du bare trenger blomster på den ene siden av kransen. Sørg for å feste dem på riktig side hele veien.

8) Når dere har festet blomster rundt hele kransen, knytter dere den tynne ståltråden rundt løkken og sørger for at den er godt festet.

blomsterkransbuketten-1.jpg
blomsterkrans_tilbehør-copy-1.jpg
prosess_krans-1.jpg
krans_diy-copy-1.jpg