Festfin med blomster i håret

Gjør 17.mai-antrekket komplett med en vakker blomsterkrans. Blomster i håret er romantisk og sommerlig; det perfekte tilbehøret til nasjonaldagen.

En blomsterkrans er som et levende smykke! Friske blomster i håret er et klassisk tilbehør, og kan sees på utallige catwalker hver eneste sesong. Blomsterkransen tilfører det lille ekstra til ethvert antrekk, enten du bærer bunad, dress eller kjole.

Hos oss i Floriss får du kjøpt ferdige blomsterkransbuketter i forskjellige farger, slik at du kan binde din helt egne sommerdrøm til 17. mai (se oppskrift nederst i artikkelen).

Blomsterkranser til 17.mai

En blomsterkransbukett inneholder nok blomster til én krans. Ønsker du en mer fyldig variant kan du kombinere flere buketter, eller fylle på med grenroser og søte markblomster.

Tilpass gjerne størrelsen og utseendet på blomsterkransen etter antrekket ditt. Det er lekkert å toppe bunaden med en krans i flaggets farger. En sval sommerkjole kler alt fra iøynefallende kreasjoner til mer diskrete varianter.

Blomsterkranser som passer perfekt på nasjonaldagen:

Den nasjonalromantiske:
hvit krysantemum eller grenroser, blå delphinium og røde nellik.

Den sommerlige:
brudeslør og grønt.

Den tilfeldige:
brudeslør og selvplukkede markblomster.

Den klassiske:

blomster i ulike farger og størrelser, som margeritter, krysantemum, grenroser og nellik.

 

Tips! Bruk blomster med små hoder og tynne stilker. Det gjør det enklere å binde dem sammen.

Festfine frisyrer med blomster

Blomster passer til de fleste frisyrer, enten du skal ha håret løst eller oppsatt på nasjonaldagen. Her er noen hårsveiser som gjør deg festfin på 1-2-3.

 • Bølger i håret toppet med blomsterkrans.
 • Fiskebeinsflette toppet med blomsterkrans.
 • Tvunnet flettekrans med brudeslør.
 • Enkel knute eller sideflette med innslag av blomster.
 • Oppsatt flette med markblomster.
 • Halvveis oppsatt hår toppet med blomsterkrans.

Slik lager du din egen blomsterkrans

Du trenger:

 • Blomsterkransbukett
 • Blomsterkniv eller en saks
 • Ståltrådstenger (4 stk)
 • Blomstertape
 • Tynn ståltråd

Slik gjør du:

1) Åpne blomsterkransbuketten. Kutt alle stilkene slik at de blir cirka 4-5 centimeter lange.

2) Ta to ståltrådstenger i hver hånd og surr dem sammen. Du skal ha en lengde som rekker rundt hodet ditt og vel så det.

3) Lag en løkke i den ene enden av ståltråden. Dette blir låsen på kransen.

4) Surr blomstertape rundt hele ståltråden.

5) Fest den tynne ståltråden i låsen på kransen.

6) Legg de første blomstene på ståltråden, start i enden med løkken, og fest ved å surre den tynne ståltråden rundt stilken.

7) Fest de andre blomstene på samme måte. Husk at du bare trenger blomster på den ene siden av kransen. Sørg for å feste dem på riktig side hele veien. 

8) Når du har festet blomster rundt hele kransen, knyter du den tynne ståltråden rundt løkken og sørger for at den er godt festet.

Vinn gavekort

Vinn gavekort til en verdi av 500,- på vår Instagram-konto @florissblomster. Legg ut bilder av festfine hårkranser på 17. mai, eller bilder fra selve kransebindingen med #florissblomsterkrans. Da er du med i trekningen av et gavekort pålydende 500,- Vi trekker en heldig vinner onsdag 20. mai.