Når sommerblomstene henger med hodet er det bare én ting å gjøre… Å fylle krukker og potter med store, fargerike calluna (røsslyng). Den populære høstplanten er hardfør, lettstelt og liker seg best utendørs. Dessuten er den flerårig og blomstene sitter på gjennom hele vinteren. 

Tips! Husk å vanne lyngplantene før kulden kommer, slik at de holder seg fine. 

calluna-stor-hoest-2021-1.jpg
calluna-stor-hoest-2021-2.jpg

Calluna i høstens fargepalett

Hos floriss finner du calluna i rosa, lilla og hvitt og varianter hvor du får flere farger i samme potte (Trio). Sistnevnte er et friskt pust blant de mer tradisjonelle tonene. Vi har også calluna skyline, en gruppe lyng hvor det ikke er blomstringen, men den karakteristiske formen som er det viktigste. Skyline kommer i forskjellige nyanser av grønn og oransje. 

Kombiner flere favoritter

Alle variantene av calluna er flotte hver for seg, men kombinerer du flere blir resultatet desto mer frodig og fargerikt. Du kan også plante lyng sammen med andre høstfavoritter som hortensia, krysantemum, frilandskryss, sølvtråd og alunrot.

Les også: slik pynter du med høstblomster

calluna-stor-hoest-2021-3.jpg
calluna-stor-hoest-2021-4.jpg

Skap kontraster

Et godt tips er å ta utgangspunkt i din personlige stil og inngangspartiet forøvrig når du bestemmer fargeskala. Hvis du i tillegg kombinerer planter i forskjellige høyder, blir uttrykket hakket mer organisk og levende. 

Tips! Krukker i keramikk og metall står i fin kontrast til sarte blomster.

calluna-stor-hoest-2021-5.jpg
calluna-stor-hoest-2021-6.jpg
calluna-stor-hoest-2021-7.jpg

Slik steller du calluna

Med minimal innsats får du glede av høstlyngen helt fram til frosten kommer. Calluna er en robust plante som ikke krever stort. Det viktigste er å passe på at den ikke blir for tørr. Jevn vanning og god drenering er veien til suksess.

  • Velg en solrik plassering
  • Vann jevnlig
  • Sørg for god drenering. Planten skal ikke stå i vann
  • Du trenger ikke å gjødsle lyng