Mange har kanskje en nabo, venn, noen i familien eller andre kjente som kan gå innom huset og vanne planter mens du er bortreist på sommerferie. Denne løsningen fungerer fint, men det finnes også mange lure måter å få vannet plantene på helt på egenhånd.

 

hold-plantene-fine-i-ferien-2-monstera.jpg
hold-plantene-fine-i-ferien-3-krysantemum.jpg

Tips for å holde plantene ferie-fine

Her får du noen enkle tips for hva du kan gjøre for at plantene skal trives når du er borte:

 • Vanning med vannflaske
  Finn en stor tomflaske, fyll den med vann og lag små hull i korken. Sett flasken opp ned i jorda, og vipps, du har laget et eget vanningssystem! På denne måten vil planten få jevn vanning ved at det renner nytt vann ut når jorda er tørr.
   
 • Tenk på plassering
  Om plantene står i direkte sollys kan de få solskader på bladene og tørke ut. Sett derfor plantene i skyggen der det er kjølig og solfritt. Et tips er å sette plantene i kjelleren med lyset på. Da vil de trenge mindre vann og kan leve så lenge som inntil to uker på veldig lite vann.
   
 • Gi et vannbad
  For de plantene som elsker vann og trives med ekstra fuktig jord, sett dem i vannbad i badekaret eller vasken og la de kose seg der mens du er bortreist!
   
 • Avispapir-triks
  Et triks er å la plantene hente vann fra fuktige aviser. Legg en gjennomvåt avis i vasken eller badekaret og sett planten oppå avisen. Vann gjerne planten godt først, så den har litt å gå på. Den vil suge opp vann fra den fuktige avisen, og holde seg fuktet og frisk lenger. Denne løsningen holder kun noen dager, så det passer fint om du skal bort en langhelg eller en kort uke.
   
 • Oasis i potten
  Få tak i tykke oasis-skiver og legge dem i bunnen av potta. Fyll vann så det dekker oasisen, og sett planten oppå. Da vil planten hente vann fra den fuktige oasisen og vanne seg selv mens du er på ferie.

Benytt deg av disse enkle triksene og ta ferie med god samvittighet for de grønne vennene hjemme i huset.

God sommer!

hold-plantene-fine-i-ferien-4.jpg
hold-plantene-fine-i-ferien-5.jpg
hold-plantene-fine-i-ferien-6.jpg