Ildtopp er en av våre mest holdbare blomstrende potteplanter og en bestselger året rundt. Et perfekt alternativ for deg som frykter for sikkerheten til plantene du tar med over dørstokken. Den tåler varme, kan stå i full sol og trenger lite vann. Vi bruker ildtopp mest som stueplante, men om sommeren kan den plantes ut i hagen eller på terrassen. 

calandiva-i-krukker-og-potter-pynter-opp-i-lyse-og-rosa-farger-paa-hagebordet.jpg
calandiva-i-potter-trives-godt-i-vaarsola.jpg

Ildtopp fra Jæren

Ildtoppen er ekstra søt med sine tette kronblader. Våre varianter kommer fra familiebedriften Hodne Gartneri AS på Jæren, som har levert blomstrende kvalitet siden 1998. Vi har både vanlige og små typer i alle regnbuens farger. Velg mellom ton-i-ton eller lekre kombinasjoner av for eksempel gult og rosa. Nydelig både i vinduskarmen og som bordpynt!

Dekorativ utendørs

Ildtopp er også veldig dekorativ utendørs. I sommerhalvåret har vi noen ekstra store typer som egner seg godt til utplanting. Under åpen himmel får de nok lys til å danne nye blomsterknopper og kan blomstre til langt utover høsten. Fordi ildtopp trenger lite stell og tåler litt tørke, er det en perfekt ferieplante å ha i kurver eller krukker på terrassen.

calandiva-rosa-og-lys-roede-i-potter.jpg
calandiva-i-krukker-og-potter-pynter-opp-i-lyse-og-rosa-farger.jpg
calandiva-rosa-bugner-av-friskhet.jpg

Slik steller du ildtopp

Ildtopp er en variant av Kalanchoe, en slekt som består av over 100 arter tropiske planter i sukkulentfamilien. Det er en blomstrende planteslekt med tykke, saftige planter som hovedsakelig hører hjemme i Madagaskar og tropiske Afrika. De kjøttfulle bladene fungerer som vannlager, noe som gjør at calandiva holder seg godt uten at du trenger å legge ned så mye innsats.

Dette bør du tenke på når du kjøper ildtopp:

  • Vil gjerne tørke opp mellom hver vanning
  • Tåler alt fra 5 - 30 grader
  • Trives best i mye lys
  • Takler også en mer skyggefull plassering
mini-calandiva-i-alle-farger-pakket-floriss.jpg
calandiva-i-potte-i-vinduskarmen.jpg