La kjærligheten blomstre

Våren vekker romantikken i oss og frosne vinterhjerter er i ferd med å smelte. Planlegger du å fri til din kjære på skuddårsdagen, eller kanskje dere allerede har satt en dato? Her får du våre beste blomstertips til frieri og bryllup.

Går du med planer om å fri til din kjære på skuddårsdagen? 29. februar dukker opp hvert fjerde år, og det er mange tradisjoner knyttet til den sjeldne datoen. At kvinner har lov til å fri, for eksempel. I Skottland ble skikken innført ved lov i 1288, og det vanket bøter på mannen hvis han takket nei. I tillegg måtte han kompensere for skuffelsen med lærhansker, et kyss og én enkelt rose.

Si det med blomster

I dag har vi heldigvis lov til å fri til vår utkårede akkurat når det passer oss, men skuddårsdagen kan likevel være en fin anledning til å stille det store spørsmålet. Og hva er vel mer romantisk enn å si det med blomster? Røde roser er selve symbolet på kjærlighet, men antallet langstilkede skjønnheter har også en betydning. Med 10 røde roser sier du «vil du gifte deg med meg?».

Overrask kjæresten med en vakker blomsterbukett for å sette stemningen. Synes du røde roser blir for klassisk? Gå for en gul bukett som symboliserer lykke, eller en oransje variant som signaliserer lidenskap. Hos Floriss kan vi også hjelpe deg å sette sammen den perfekte blomsterbuketten til din utkårede. Sammen finner vi blomstene, fargene og oppsettet som garantert gjør suksess.

Få bryllupet til å blomstre

Vi håper frieriet ble en suksess! Når dere først har satt en bryllupsdato, er blomstervalg en viktig del av planleggingen. De fleste brudepar ønsker seg en helhet i alt fra brudebukett og knapphullsblomster til borddekorasjoner. De rette blomstene skaper en perfekt ramme rundt et av livets største øyeblikk. Men hvor skal dere begynne og hva bør dere tenke på?

  • Det viktigste er at blomstervalget gjenspeiler deres personlighet og stil. Åpenbart kanskje, men dette lønner det seg å være bevisst på.
  • Ta hensyn til sesong og lokasjon, og sørg for at blomstene understreker stemningen dere er ute etter i bryllupet. Avslappet, moderne, herskapelig eller klassisk?
  • Våre dyktige blomsterdekoratører hjelper deg å sette sammen blomster som fremhever stilen dere har valgt. Et eventyrlig vinterbryllup kler selvsagt helt andre dekorasjoner enn et avslappet hagebryllup.

Årets bryllupstrender

I år som i fjor skal bryllupsblomstene ha et tilfeldig uttrykk. Tørkede blomster, bruk av strå og innslag av sterke farger dominerer årets blomsterdrømmer. De stramme, klassiske brudebukettene er fremdeles populære, men stadig flere ønsker et villere og vakrere preg på oppsettet. En bohemsk stil troner fremdeles øverst på ønskelisten til mange bruder.

brudebukett
Knapphullsblomster

Vi kan hjelpe deg med:

  • Brudebukett
  • Blomster til brudepikene
  • Knapphullsblomster
  • Hårpynt/kranser
  • Blomster til kirken eller vielsesstedet
  • Borddekorasjoner