Lobelia er en vakker, ukomplisert blomst. Med hundrevis av små, søte blomster utgjør den et nydelig blikkfang i bed, krukker og ampler. Hos Floriss får du lobelia i flere farger og varianter. Aller mest populær er kanskje den klare, blå sorten, men vi elsker også de hvite og rosa.

Plant gjerne flere farger i samme potte. Det gir et sjarmerende fargespill som du kan glede deg over i lang tid. Den ettårige planten blomstrer nemlig helt fra april-mai og til frosten kommer om høsten. I tillegg er den er selvrensende og klarer seg selv hele sommeren.

lobelia i hengeampel blå
lobelia i kurv og potte blå lilla og hvit

Pynt opp med lobelia

Lobelia passer fint til å ramme inn blomsterbedet eller lage et teppe av blomster i en skråning. Som slyngplante er den mer rufsete i veksten og henger grasiøst ned som en fontene av farger. Denne varianten er perfekt å ha i ampler på uteplassen. Lobelia er i seg selv en fryd for øyet, men også slående vakker sammen med margeritter og andre sommerblomster.

Tips! Lobelia gjør seg også godt som en blomstrende ramme rundt gravstedet på kirkegården. 

 

lobelia i kurv og potte blå lilla
lobelia i potte blå

Slik steller du lobelia

Lobelia er en enkel blomst å få til. Du trenger ikke engang å plukke av visne blomster eller blader underveis. Ikke skal du vanne for mye heller. Bare husk å plante den om når du kommer hjem fra blomsterbutikken. Lobelia trives best i store krukker og ampler, ellers vil den fort tørke ut. 

Store potter holder bedre på fuktigheten i jorden og du slipper å vanne like ofte. I tillegg får både røtter og blomster større rom til å utvikle seg. Bruk en god blomsterjord med næring og fyll på med langtidsvirkende gjødsel, eller du kan gi flytende gjødning en gang i uken. 

Husk! Du bør alltid legge lecakuler eller småstein nederst i krukken og sørge for at potten har hull i bunnen, slik at blomsten ikke blir stående vann.

Andre stelletips

  • Lobelia elsker lys. Sett den gjerne i direkte sol.
  • Vannes jevnlig, men tåler litt tørke på jordoverflaten.
lobelia i potte lilla
lobelia i hengeampel hvit