Monstera – alt om vakre Vindusblad

Monstera, eller vindusblad som den også kalles, har blitt en klar favoritt hos alle som elsker trendy grønne planter. Den dekorative planten hører til i Myrkonglefamilien, men stammer fra de tropiske regionene i Amerika. Navnet «Monstera deliciosa» er latin, og betyr «kjempestor» eller «unormal.» Navnet gjenspeiler de store grønne bladene med  naturlige hull og fliker som kjennetegner denne planteslekten. De store bladene med hull har sannsynligvis oppstått fordi planten kommer fra et sted der det blåser mye.

Monstera – en interiørfavoritt

Monstera er blitt en av våre mest populære stueplanter de siste årene, med sine store grønne blader og hull i bladene. Vindusblad har rett og slett seilt opp som et lite trendikon blant andre planter, mye takket være at den er både lettstelt og robust. Den passer like godt i stua som på hjemmekontoret eller soverommet. Planten er lettstelt og dekorativ, og under rette forhold kan den vokse til å bli nærmere 10 meter høy! Hvor vil du plassere planten med de vakre bladene?

Slik steller du Monstera / vindusblad

  • Planten liker seg både i lys og i skygge, men ønsker ikke å bli utsatt for direkte sollys.
  • Unngå å plassere den rett ved vinduet.
  • Monstera trenger lite vann. La den tørke opp mellom hver vanning.
  • Vann planten regelmessig, og by på en liten dusj noen ganger i uken, så har du en venn gjennom mange år.
  • Monstera trives i stuetemperaturer over ca. 15 grader!
  • Du kan bruke små blader som avleggere og ta stiklinger av planten. Sett dem i vann og vent til de har mange røtter. Deretter kan du potte dem i potter med god drenering.
  • Ompotting: fyll den nye potten (med hull i bunnen) med god jord. Behold gjerne litt av den gamle jorda. En større potte bør være 2 størrelser romsligere enn den opprinnelige.

Les mer om stell av planter og bli inspirert av vårt store utvalg av potteplanter her.