Akk, brudeslør… Vi får ikke nok av de sarte, søte blomstene som minner om hvite skyer. En klassiker på bordet, i blomsterbedet og i håret om sommeren. Hos Floriss får du brudeslør som snittblomst, ettårig potteplante (gypsophila muralis) og flerårig potteplante (gypsophila paniculata). Gypsophila muralis er en ettårig sommerblomst som gjør seg ypperlig i kurver og krukker på uteplassen. Den flerårige varianten er en staude som kan plantes i hagen, eller du kan så frø som blomstrer året etter.

Yndig blomsterbukett med brudeslør i en klar eller farget glassvase
Nordisk blomsterbukett med brudeslør og eukalyptus

Brudeslør i vase

Brudeslør finnes i butikkene våre året rundt. Med en bunt eller to har du alt du trenger for å skape litt blomstermagi. De er dekorative alene eller sammen med andre blomster. Her er noen tips til vakre buketter:

  • Yndig: brudeslør i en klar eller farget glassvase
  • Nordisk: brudeslør og eukalyptus
  • Klassisk: brudeslør og roser
  • Sommerlig: brudeslør og krysantemum
  • Frodig: alle variantene i én bukett
klassisk blomsterbukett med brudeslør og roser
sommerlig blomsterbukett med brudeslør og krysantemum
frodig blomsterbukett med alle variantene i en bukett brudeslør roser krysantemum

Brudeslør på bordet

Pynt sommerbordet med glassvaser (gjerne i forskjellige fasonger og høyder) og fyll dem med friske, velduftende brudeslør. Sammen med for eksempel tanacetum gir de assosiasjoner til svensk midtsommer; akkurat den stemningen vi ønsker oss! Generelt er vi svake for helhvitt eller duse pasteller, men alt er lov. Dekk bordet med linservietter og bind en sløyfe rundt, eller lag egne serviettringer med blomstertråd. Tenn levende lys og la lyse netter forbli lyse så lenge som mulig.

ranli-ranveig-brudesloer3-2021.jpg
ranli-ranveig-brudesloer-2021.jpg

Sommerdrøm i håret

Topp sommerantrekket med et levende smykke. Brudeslør i håret er yndig og romantisk, både som krans eller festet med hårspenner. Har du lyst til å binde din egen blomsterkrans? Følg denne oppskriften. Hos Floriss får du også kjøpt ferdige blomsterkransbuketter i forskjellige farger.

brudesloer som potteplante skaper garantert romantisk stemning på uteplassen
brudeslør i håret er yndig og romantisk

Romantikk på uteplassen

Brudeslør finnes også som potteplante. Gypsophila muralis er en ettårig variant med hvite eller rosa blomster. Den skaper garantert romantisk stemning på uteplassen; særlig i en flettet kurv og i selskap med fargerike sommerblomster.

Slik steller du brudeslør som potteplante:

  • Plant den i en stor potte eller kurv med næringsrik jord
  • Liker seg best i fullt sollys
  • Vann og gjødsle hyppig gjennom sommeren