Svigermors tunge kommer opprinnelig fra Afrika og er en del av aspargesfamilien. Den kjennetegnes med sine svært lange spisse blader, som kan bli opptil 90 cm. Lange. Bladene har et vakkert fargespill i gult, grønt og hvitt, og som mange andre planter, bidrar de til å rense luften rundt seg!

sansevieria-trifasciata-svigermors-tunge-3.jpg
sansevieria-trifasciata-svigermors-tunge.jpg
sansevieria-trifasciata-svigermors-tunge-2.jpg

Disse lange bladene har også gitt denne planten sitt berømte kallenavn; Svigermors tunge! Ryktene sier at planten kan blomstre, men det er svært sjelden. Kanskje du kan få din «svigermor» til å blomstre?/p>

Svigermors tunge er svært hardfør og derfor også populær. Den er perfekt for deg som ikke har grønne fingre og som rett og slett glemmer å vanne! Ungkar, sa du? Ja, den passer for både ungkarer og ungkarskvinner, i familier, på kontoret, hos unge og gamle!

Stell av Sansevieria Trifasciata Laurentii – Svigermors tunge «Laurentii»:

  • Denne planten trives stort sett overalt: Full sol eller skygge, begge deler går like bra. Det eneste den ikke liker er høy luftfuktighet og frost!
  • Svigermors tunge tåler uttørking over lengre tid. Gi den sparsommelig med vann. Den skades ved overvanning!
  • Husk at den IKKE liker vann i bladrosetten!
  • Den trives i trang potte, og trenger ikke å pottes om før den «sprenger» potten.
  • Planten trives i sandholdig jord eller jord med grus i. Jorden må gjerne ha høyt kalkinnhold.

Visste du at denne planten har blitt brukt til å lage tau i Afrika på grunn av bladenes seige fibre? Den står også på Nasas liste over planter som renser luften og gir godt inneklima.