Med solsikker kommer følelsen av lys og varme. Mange har den som sin yndlingsblomst på sensommeren og det med god grunn! Solsikker sprer både energi og glede med sine store, lysende blomsterhoder og hjerteformede blader. De gjør seg nydelig i vaser, potter og bed. I hagen trenger de rikelig med sol og lys for å trives. 

solsikker-foelelsen-av-lys-og-varme-floriss.jpg
solsikker-yndlingsblomst-paa-sensommeren-floriss.jpg

Solsikker i vasen

I Floriss elsker vi solsikker som snittblomster; et enkelt blomsterhode kan lyse opp et helt rom, men de er også fine sammen med andre snittblomster. De fleste kjenner solsikken best som knallgul, men vi har den også i forskjellige nyanser av oransje og rødbrun. Solsikkene gir et vakkert blikkfang på sommerbordet, enten samlet i en stor vase, fordelt på flere eller som kuvertblomst.

solsikker-sol-og-varme-kos-og-hygge.jpg
solsikker-til-pynt-paa-sykkel.jpg
solsikker-passer-overalt-paa-sommeren.jpg

Solsikker til pryd og nytte

Solsikke er en planteslekt i kurvplantefamilien og stammer fra Amerika. Ifølge blomsterspråket symboliserer den hengivenhet og trofasthet. Den vanligste sorten, helianthus, er en ettårige plante som kan bli fra en til fem meter høy og er både pryd og nytte. Solsikkefrø brukes som salt snacks og i matlaging, som fuglemat og presset til solsikkeolje.

solsikker-til-pryd-og-nytte-floriss.jpg
solsikker-pryder-overalt-paa-sommeren-floriss.jpg

Slik steller du solsikker

  • Snitt stilkene med en skarp blomsterkniv
  • Fyll vasen med rent, kaldt vann
  • Bruk alltid holdbarhetsmiddel
  • Sørg for at det ikke kommer blader i vannet
  • Plasser solsikkene kjølig om natten