Vårblomster i herlige farger

Etter vinderdvalen kan vi endelig fylle på med vårblomster både inne og ute. Tyvstart våren inne med ranunkler, løkblomster, tulipaner og anemoner i glade farger. Ute kan du sette påskeliljer og stemor i dekorative krukker. Hos Floriss finner du et stort utvalg av vårblomster med glede-garanti. 

Ranunkler er noe av det vakreste du kan ha i vasen din. Frodige, fargerike og fabelaktige. Blomsten kjennetegnes av sine mange, tynne kronblad og finnes i alle regnbuens farger. Våre varianter kommer fra Italia og Frankrike. Du har kanskje lagt merke til at noen er ekstra store og flotte? Det er «Clooney» - vår mest eksklusive type.

Bestill vårblomster hjem på døra

floriss-vaarblomster-paaskelilje-perleblomst-muscari.jpg
floriss-vakre-vaarblomster-ranukler-i-kurv-i-vinduet.jpg

Romantiske ranunkler

Lysere tider er på vei! Bytt ut vinterpaletten i stua og på hjemmekontoret. Ranunklene passer inn overalt. De er vakre alene, men skaper et nydelig fargespill når du blander dem i vasen. Det er lite som gir mer vårstemning enn ranunkler i full blomst. Setter du blomstene kaldt om natten, kan du nyte synet enda lenger. 

Har du falt for trenden med grønne planter? Du må ikke fylle vasen med tradisjonelle blomster; grønne blad er også vakkert. Store blomsterkrukker med eukalyptusgrener er en klassisk dekorasjon. Bruk et norgesglass eller en mugge for et mer tilfeldig uttrykk. 

Les også: Ranunkler - vårens favoritt

floriss-vakre-vaarblomster-cloni-ranunkler.jpg
 
floriss-ranukler-bukett-roed-og-rosa.jpg
 
floriss-vakre-vaarblomster-ranukler-i-glass.jpg
 

Vårblomster på løk

Slipp våren inn og gled deg over nydelige løkblomster som spirer og gror. Du finner et bugnende utvalg hos din nærmeste Floriss. Krokus, påskeliljer, perleblomst og snøklokker. Eller hva med franske tulipaner på løk? Fyll vaser, gamle syltetøyglass, krukker og fat. Jo flere vårblomster, jo mer vårstemning! 

Et tips er å sette forskjellige løkvekster sammen på et fat eller i vinduskarmen. Så kan du følge utviklingen fra knopp til fantastiske blomster. Det lønner seg alltid å kjøpe løkplantene i knopp; blomstene utvikler seg raskt når de kommer inn i varmen. Husk at det er lurt å sette dem kaldt om natten. 

floriss-vaarblomster-loekblomstrer-paaskeliljer-perleblomst-i-potter-kurver-kasser.jpg
floriss-vaarblomster-perleblomst-i-potter-paa-bord.jpg

Tåler løkblomster å stå ute?

Du kan fint sette løkblomstene ut. De fleste løkblomster tåler 2-3 minusgrader, men vi anbefaler å ta dem inn om natten hvis vinteren ikke har sluppet helt taket ennå. Pynt opp inngangspartiet eller uteplassen med dine favoritter. 

Påskeliljer er en selvskreven gjest på denne tiden av året. De trives best ute på trappa eller terrassen og tåler litt kulde. Vil du heller pynte opp med de gule herlighetene innendørs, bør du sette dem kjølig om natten. Da varer de lenger.

Perleblomst er en annen tøffing som tåler kuldgrader godt. De små, lyseblå blomstene er for mange selve tegnet på at våren har ankommet. Denne favoritten er flerårig og du kan plante den ut så fort telen har sluppet taket.

Les også: Tyvstart våren med primula og perleblomst

floriss-vakre-vaarblomster-anemoner-ranunkler-brudesloer.jpg
 
floriss-vaarblomster krysantemum.jpg
 

Anemone og krysantemum

En annen favoritt er den vakre anemonen. Blomsten har et sart og romantisk uttrykk. Velg mellom hvite, burgunder, sorte, rosa, fersken eller blå. Miks anemone med grenroser, hageroser, eukalyptus og brudeslør. Bruk gjerne ulike farger sammen. Husk at kaldt vann i vasen forlenger holdbarheten.

Vakre, vidunderlige krysantemum holder seg lenge og pryder hjemmet ditt med vakre farger. Enten du foretrekker små eller store blomsterhoder, fargefest eller nøytrale toner, finner du garantert en potteplante som passer for deg hos din nærmeste Floriss. 

Les også: Krysantemum - lettstelt, holdbar og fargesprakende 

Vårblomster skaper glede

Mangler du motivasjon om dagen? Da er det ekstra hyggelig å ønske våren velkommen. Unn deg noen nye blomster i stua og på hjemmekontoret. Skjønne snittblomster slår aldri feil. Vi får ikke nok av sarte pasteller eller fargesprakende blandinger. Hos Floriss finner du ferske og friske blomster av beste kvalitet.

Bestill blomster på døra: gi bort vårfølelsen til noen du er glad i