Hos Floriss finner du et stort utvalg av høstfavoritter som gir både farger og stemning til utendørsområdene dine, selv når dagene blir kortere.

Dette mener vi er de fineste høstplantene

Høst er tiden for å skape varme og kos ute, og med riktige planter kan du forlenge sommervibbene langt ut i september og oktober. Hos Floriss finner du et utvalg av de mest populære høstplantene som ikke bare tåler det kjølige været, men som også blomstrer vakkert gjennom hele sesongen. Her er våre favoritter:

Høstplanter
Høstplanter
Høstplanter
  1. Alunrot / Heuchera
    Alunrot er en flerårig plante som kommer i mange farger, fra dyp burgunder til lys limegrønn. Den tåler både skygge og sol, noe som gjør den til en allsidig plante for høstkrukkene dine. Bladverket dens gir en nydelig kontrast til andre høstblomster.
  2. Syrinhortensia
    Denne planten gir fantastiske blomster som kan vare til langt ut på høsten. Blomstene starter som hvite eller lysegrønne og skifter gradvis til en myk rosa eller lilla tone, perfekt for å gi litt farge til høstinteriøret utendørs.
  3. Solhatt
    Med sine klare, gule og oransje blomster er Solhatt en ekte høstklassiker. Den er også en magnet for sommerfugler og bier, som vil gi liv til hagen din selv når kulden setter inn.
  4. Calluna-lyng
    Røsslyng, eller calluna-lyng, er kanskje den mest ikoniske av alle høstplanter. Med sine små, lilla eller hvite blomster tåler den både frost og vind, noe som gjør den perfekt for utendørsbruk gjennom hele høsten.
  5. Hage-krysantemum
    Denne planten gir deg et rikt fargeutvalg og er kjent for sine lange blomstringsperioder. Med krysantemum i krukkene kan du nyte fargerike blomster helt til frosten kommer.
  6. Hebe
    Hebe er en lavtvoksende busk som gir struktur til høstkrukkene dine. Den er grønn året rundt, men på høsten kommer den med små, delikate blomster som tilfører ekstra sjarm.
  7. Strå og pyntegress
    Pyntegress er perfekt for å skape en myk og naturlig bevegelse i høstkrukkene. Strå og gress gir en luftig følelse, og med sine gylne og brune toner tilfører de høstdekorasjonen en sofistikert stil.
Calluna-lyng i stor potte
Alunrot
Sammenplantning

Slik pynter du pottene med høstplanter

For å skape en perfekt høststemning, er det viktig å kombinere ulike planter og materialer. Her er noen tips for å pynte krukkene dine med høstblomster og planter:

  • Bruk forskjellige høyder og teksturer: Kombiner høye planter som strå og pyntegress med lavere planter som Alunrot og Calluna for å skape dybde og dynamikk.
  • Velg sesongens farger: Fokuser på varme, jordnære farger som rød, oransje, lilla og gult for å gjenspeile høstens naturlige palett.
  • Bruk holdbare potter: Sørg for å bruke frostbestandige potter som tåler høstværet. Keramikk eller steinpotter gir et rustikt og elegant utseende.
  • Lag grupper av planter: Plasser flere krukker sammen i ulike størrelser for en rikere og mer variert dekorasjon.
Røsslyng
Sammenplantninger
Sammenplantninger

Stell av høstblomster og høstplanter

Selv om mange høstplanter er robuste og tåler kaldere vær, er det noen enkle stelleregler som kan hjelpe plantene dine med å holde seg vakre og sunne gjennom hele sesongen. Her er noen tips for hvordan du kan ta vare på høstblomstene og høstplantene dine:

  • Vanning: Selv om høstluften er kjøligere, trenger plantene fortsatt regelmessig vanning, spesielt i perioder uten mye nedbør. Pass på at jorden holdes fuktig, men unngå at vann samler seg i pottene – drenering er viktig.
  • Beskjæring: Fjern visne blomster og blader jevnlig. Dette stimulerer ny vekst og holder plantene friske lenger. Spesielt planter som Krysanthemum og Calluna kan dra nytte av beskjæring for å opprettholde sitt vakre utseende.
  • Gjødsel: Selv om høsten er tid for forberedelse til dvale, kan en mild dose høstgjødsel gi plantene ekstra næring for å styrke røttene før vinteren. Unngå sterk gjødsel, da det kan fremme for mye vekst når plantene skal begynne å hvile.
  • Beskyttelse mot frost: Mange høstblomster tåler litt kulde, men en plutselig frost kan skade plantene. Hvis det er meldt frost, kan du dekke plantene med fiberduk eller flytte pottene til et beskyttet sted over natten.

Disse høstplantene er våre favoritter

Enten du har en liten balkong eller en stor hage, finnes det høstplanter som passer perfekt for deg. Våre favoritter inkluderer de nevnte plantene som er både lettstelte og tåler norske høstforhold. Med riktig kombinasjon av blomster og planter kan du skape en magisk atmosfære som varer hele sesongen.

Hos Floriss har vi et bredt utvalg av høstblomster og planter som gjør det enkelt å gi uteplassen din en vakker høstlook. Kom innom en av våre butikker for å finne dine høstfavoritter og få tips til hvordan du best kan plante og dekorere for høsten. Husk, ingenting slår en vakker høstkrukke ved inngangsdøren når du ønsker gjestene dine velkommen!