halloween-oppsats-gresskar-paa-bord.jpg
halloween-oppsats-gresskar.jpg

Finn frem gresskar, kurver, gamle kasser, stearinlys og lykter, og bruk høstblomster og løv for å skape den rette høststemningen.

Ifølge tradisjonen er skillet mellom ”vår” verden og nattens spøkelsesverden nærmest utslettet denne ene kvelden i året, 31. oktober. Derav pyntingen med gjenstander som symboliserer død, svart magi og monstre. Opprinnelig stammer halloween fra England og Irland, men det er nok i stor grad USA som har påvirket feiringen vi ser i Norge. I dag er det nesten fast prosedyre at barn kler seg ut og går fra dør til dør med et “knask eller knep!” på tunga, og mottar godteri fra mer eller mindre skremte folk i nabolaget.

gresskar-borddekking-2.jpg
gresskar-borddekking.jpg
halloween-oppsats-gresskar-2.jpg

Blomster som nelliker, roser og hortensia i høstens farger er nydelig på høstbordet. Bruk dem sammen med grener med bær, høstløv, poppel og små pyntegresskar, og bruk gjerne kongler, kastanjer og høstgrønnsaker du måtte ha.

Floriss feirer også halloween! Allerede nå bugner butikkene våre av blomster i varme farger og dekorelementer som setter en ekstra spiss på feiringen. Unn deg å pynte opp litt i høstmørket! Lek deg med kombinasjoner av rødt og oransje, burgunder, lilla og mørkegrønt, og bruk gjerne det du finner i din egen hage. De flotteste dekorasjonene lager du selv, med gresskar, kastanjer, epler, løv og kongler. Kanskje et par lykter på trappa blir fint, og en enkel dørkrans – som kan få sitt eget halloween-preg med bånd og blomster? Det gjør jo ikke noe å hilse de små godtemonstrene varmt velkommen.

Kilder: snl.no

halloween-bukett.jpg
halloween-oppsats-blomster-lys-ig-speil.jpg