Stuegran4_Ranveig-Klingsberg-Lia2.jpg
Stuegran3_Ranveig-Klingsberg-Lia2.jpg

Du grønne, glitrende stuegran

Det eviggrønne treet gir en avslappet og stemningsfull atmosfære, og virker i tillegg positivt på inneklimaet. Med sine lysegrønne og myke barnåler som vokser i «etasjer», minner stuegranen om et grantre i miniatyr. Den er miljøvennlig så vel som dekorativ, og holder seg faktisk like fin året rundt! Vakker, allergivennlig, bærekraftig og lettvin – hva mer kan vi ønske oss til jul?

La deg inspirere av grønn glede når du pynter til advent. Vinterbusker, kongler, greiner og lykter skaper en lun stemning. Dekorer en stuegran med pynt og lyslenker, eller la den få skinne i all sin nostalgiske enkelhet.

Kanskje fortjener stuegranen en plass på årets festbord? Dekk et lekkert bord med en stuegran i sentrum, som du kombinerer med grener med ilexbær, lerkegrener, kongler og mose. Elementer fra naturen gir et levende og lekent uttrykk!

Araucariapalme-00029-800x800.jpg

Kjøp en stuegran, plant et tre

Visste du at vi planter et tre i Kenya for hver stuegran vi selger? Slik kan du være med og støtte et av verdens mest sårbare økosystemer. Prosjektet er et samarbeid med Basecamp i Masai Mara, og startet i 2017 da vi plantet ett tre for hver Floriss-butikk (91 til sammen) Nå er det plantet en hel skog!

For hver stuegran du kjøper, planter vi et nytt tre. Sammen bidrar vi positivt til økosystemet og dyrelivet i Kenya. Det er en herlig juletanke, synes vi.

cropped-Stuegran_Ranveig-Klingberg-Lia-800x934.jpg
cropped2-Stuegran_Ranveig-Klingberg-Lia-copy-800x934.jpg

Slik steller du treet

Vi selger stuegran i to fine størrelser – en passe stor og en litt større. «Bordstørrelsen» er kanskje den mest populære, men visste du at en stuegran kan bli over 50 meter høy i sine naturlige omgivelser? Generelt stortrives stuegranen i norsk inneklima, der den vokser sakte og krever lite stell. Planter du treet i en litt større potte, gir du røttene mer rom for å vokse.

Slik steller du pent med en stuegran:

  • Treet liker lys, men ikke la det stå i direkte sollys.
  • Vann stuegranen en gang i uken, slik at den får jevn fuktighet.
  • Ikke la røttene bli stående i vann.
  • Treet vil takke deg for litt gjødsel om våren og sommeren.
  • Etter hvert kan du plante om treet i en litt større potte.

Visste du at stuegranen var en populær plante på midten av 1800-tallet, men at den forsvant fra norske hjem etter noen få år? Den vakre vinterbusken har virkelig gjort et comeback, og det til vår store grønne glede. Vi håper du har latt deg inspirere til å velge stuegran som årets juletre, eller bare som et naturlig innslag i årets dekorasjoner.