stuegranen-araucaria.jpg
Stuegranen (Araucaria)
tempeltreet-ginkgo-biloba.jpg
Tempeltreet (Ginkgo biloba)
eukalyptustreet-eukalyptus.jpg
Eukalyptustreet
treplanting-floriss-masai-mara.jpg
Julen 2018 solgte vi 5241 stuegran (Araucaria) i Floriss, for hvert av disse trærne er det nå plantet et tre i Kenya, Masai Mara.

Trendy og klimavennlig

Stuegranen (Araucaria) er et tropisk, dekorativt og miljøvennlig bartre hvor grenene vokser «i etasjer». Dette vakre treet gir en følelse av nærhet til naturen, noe som er tidsriktig i forhold til interiørtrendene nå. At treet er positivt for inneklima er bare en bonus. Araucaria blir på norsk kalt stuegran. Treet tilhører apeskrekkslekten og er et eviggrønt bartre som kan bli over 50 meter høyt ute i naturen. Nålene kan bli 1,5 cm lange og gror sakte i norsk inneklima. Våre vakre Araucariatrær kommer i to innestørrelser, ett passe stort og ett litt større.

Garantert god karma!

Tempeltreet (Ginkgo biloba) ser ut til å være den plantearten på jorda som har eksistert uendret i lengst tid. I Kina står verdens eldste utgave, et 3500 år gammelt tre. Og som ikke det var nok, har man funnet fossile avtrykk av Ginkgoblander som kan dateres 230 millioner år tilbake i tid. La oss si det på en annen måte: Hvilken annen plante eier du, som har overlevd istiden? Når du kjøper Ginkgo biloba hos Floriss, får du med deg en ganske liten vekst. La deg ikke lure av det beskjedne oppsynet – så fort du har kommet over dørstokken hjemme, kan du virkelig more deg over utviklingen. Bladene kommer raskt, og er mange. Det er nesten så kan se treet vokse fra dag til dag!

Herlig aromatisk duft

Eukalyptustreet, også kalt febertre, har vakre og velduftende blader og kommer fra en planteslekt i myrtefamilien som omfatter mer enn 600 arter. De største trærne, som stammer fra Australia og Tasmania, kan bli 80 – 90 meter høye. I Norge finner vi nesten utelukkende eukalyptus som dyrkes i potte fordi denne planten trenger et vennlig og varmt klima for å trives. Treet har blitt brukt i mange ulike industrier og bransjer fra skipsbygging til å lage verktøy og redskaper i ulike varianter, samt i cellulose- og papirindustrien. Eukalyptusoljen, som utvinnes fra bladene og brukes i medisinindustrien, er særlig kjent for å lindre forkjølelse og luftveisproblemer. Når du kjøper Eukalyptustre hos Floriss får du en prydplante som dufter deilig. Det dekorative og eksotiske treet skaper garantert god stemning på balkongen, terrassen eller uteplassen!

floriss-forest-2.jpg
floriss-forest-1.jpg

Kjøp et tre – Plant et tre

For hvert Araucaria, Ginkgo biloba og Eucalyptustre vi selger, planter vi et tre i Kenya. Slik er du med på å støtte et av verdens mest sårbare økosystem med tanke på vann, dyreliv og menneskeverd. Vi har som mål å plante flere tusen trær i Kenya. Det er noe vi er ekstremt stolte av og gleder oss over å kunne bidra i et av verdens mest sårbare økosystem.

kjop-et-tre-plant-et-tre-floriss-1.jpg
For å ta vare på det sårbare og viktige økosystemet i Masai Mara blir det i samarbeidet plantet trær som allerede eksisterer her, slik som fikentrær og mange forskjellige sorter av store og små akasietrær.
kjop-et-tre-plant-et-tre-masai-kvinner.jpg
Floriss Forest. Her ser du Floriss er ute på savannen med de fargerike Masaikvinnene og planter trær i Masai Mara, Kenya.
kjop-et-tre-plant-et-tre-masai-kvinne.jpg
Masai Mara naturreservat er en nasjonalpark i Kenya, som er kjent for sitt rike dyreliv. Parken har fått sitt navn etter de innfødte masaiene og elven Mara. I Masai Mara kan man se «The Great Migration», som er et av de mest utrolige dyrefenomener i verden.