Å pynte til julens mange fester er noe av det koseligste med juletiden. Det finnes mange ulike typer blomster og ulike stiler, og du kan faktisk også lage din helt egen blomsterdekorasjon å pynte bordet med! På Floriss finner du nemlig våre «Lag selv-buketter» og våre miljøvennlige skåler for å lage dekorasjoner helt selv. 

Egenlaget blomsterdekorasjon

Hos Floriss finner du våre «Lag selv-buketter» og våre miljøvennlige skåler for å lage blomsterdekorasjoner helt selv. Nå er bukettene i farger som passer til både advent og jul. Se etter våre «Lag selv-buketter» og skåler til å lage blomsterdekorasjoner i. Skålene våre er laget av 100% biomateriale.  Det vil si, de består av biologisk nedbrytbare plantefibre og er miljøvennlige. Skålene er også merket med «gjenbruk». 
 

ett-bord-to-stiler-til-jul-1.jpg
ett-bord-to-stiler-til-jul-2.jpg

Dette trenger du for å lage egen blomsterdekorasjon til advent og jul

  • En eller flere «Lag selv- buketter» i farger til advent og jul
  • En eller flere skåler i ønsket fasong
  • Oasis, den grønne «svampen» som fester blomstene og sørger for at blomstene trekker til seg vann)
  • Feste til oasis (Slik at oasisen sitter fast i skålen)
  • Blomsterkniv

 

Slik lager du egen blomsterdekorasjon til til advent, nyttår eller jul

  • Gjør deg klar for å sett i gang! 
  • Det første du må gjøre er å legge oasisen i vann og la den trekke til seg vann til den er helt full.
  • Skjær av en bit med oasis og fest den til skålen.
  • Vipps! Nå er det klart for å starte med blomstene.
  • Fyll på med blomster litt etter litt til du har fått det slik du vil ha det 
  • Fyll vann i skålen, og husk å ettervanne, så den holder seg fuktig. 
  • Tips! Sett dekorasjonen kaldt om natten, så holder den lenger.

 

ett-bord-to-stiler-til-jul-7.jpg
ett-bord-to-stiler-til-jul-8.jpg
ett-bord-to-stiler-til-jul-9.jpg
ett-bord-to-stiler-til-jul-10.jpg
ett-bord-to-stiler-til-jul-11.jpg
ett-bord-to-stiler-til-jul-12.jpg

Festbord 1 - Pynt bordet til advent eller nyttår

Adventstiden er en deilig ventetid før jul, med sin egen vakre lillafarge. Pynt i lilla nyanser før julens farger gjør sitt inntog! Den duse lillafargen passer også perfekt til nyttårsfesten - gå inn i det nye året med lilla og hvitt.

Sett dine vakre egenlagede blomsterdekorasjoner nedover i en linje langs langbordet. Dus lilla roser og hvitt florlett brudeslør er vakkert sammen og gjør mye ut av seg. Velg lilla servietter og legg på hver asjett, gjerne knytt en enkel kvast i grønt til servietten for et naturlig uttrykk. Gå for høye, elegante lilla adventslys mellom hver av blomsterskålene nedover bordet. Kontrasten mellom lavt og høyt er lekkert og gir et fint spill.

Om du ikke har tid til å lage egne blomsterdekorasjoner, velg en enklere, men like stilfull variant med små vaser med duse roser og brudeslør som settes tilfeldig rundt på bordet. En sjarmerende stil for deg som vil ha det litt enklere.

La lillafargen gjøre maks ut av seg - pynt også rundt i huset med vaser med større buketter i nyanser av lilla mikset med grønt!

 

ett-bord-to-stiler-til-jul-3.jpg
ett-bord-to-stiler-til-jul-4.jpg

Festbord 2 - Pynt bordet i rødt og beige til jul

Rødt og beige er utrolig fine farger sammen, som gir et naturlig og elegant uttrykk. Sett de egenlagede blomsterskålene med roser og brudeslør nedover langs bordet, og mellom dem stearinlys i enkelt hvitt i gull-lysestaker.  En artig detalj er å gi en liten velkomstgave til hver gjest! Pakk inn gavene i naturfarget papir med en enkel hyssing som bånd og med kongler og rose som dekor på toppen. Legg en pakke på hver asjett. Det kan være en liten oppmerksomhet, som for eksempel et lite dekorativt stearinlys eller en liten bit med deilig konfekt. En liten gave gir det lille ekstra til festen og det ser lekkert ut som pynt på bordet – vinn, vinn med andre ord! Velg servietter i naturfarge, gjerne i linstoff for et enda mer naturlig uttrykk.

Har du ikke tid til å lage egne blomsterdekorasjoner, gå for roser og brudeslør i mange små vaser som du setter spredt nedover langs bordet. Husk også å la fargene gå igjen i resten av dekoren i huset – sett en vase med roser og grønt på en hylle eller i en karm.

Nyt julens festkvelder med vakre bord!

Tips! Bruk blomstene fra borddekorasjonen til å lage vakker og personlig gaveinnpakning. Se her

ett-bord-to-stiler-til-jul-5.jpg
ett-bord-to-stiler-til-jul-6.jpg