amaryllis-som-snittblomst-1.jpg
amaryllis-som-snittblomst-2.jpg

Velduftende svibler og elegante amaryllis finner du både som løkblomster og snittblomster. Som snittblomster er det mulig å kombinere dem med andre blomster i vasen, for en spennende miks med juleblomster, eller de er elegante alene. Som snittblomster krever de en egen type stell, tipsene til stell finner du lenger ned i artikkelen. 

Svibler som snittblomst

Duften av svibler er selve duften av jul for mange, som får julefølelsen først når sviblene er i hus. Med tette blomster er sviblene dekorative og stilfulle og passer sammen med alle typer juledekorasjon og til alle typer interiør- stiler. Svibler som snittblomst i vase gir i tillegg et elegant og stilfullt preg. Fargen mange velger til jul er hvitt, men sviblene finnes også i rosa, lilla og gult, om du ønsker en mer fargerik stil til jul.

svibler-som-snittblomst-1.jpg
svibler-som-snittblomst-2.jpg

Amaryllis som snittblomst

Amaryllis, med sine majestetiske blomster og høye stilk, er en annen favoritt blant julens mange blomster. Selve blomstene er store og gjør mye ut av seg, og du får dem i flere farger, som rød, rosa og hvit.

Amaryllis som snittblomst er ekstra stilfullt og skaper et elegant preg i alle rom. Kombiner gjerne med granbar eller andre blomster for en vakker bukett til jul.

stell-svibler-og-amaryllis-som-snittblomster-1.jpg
stell-svibler-og-amaryllis-som-snittblomster-2.jpg
stell-svibler-og-amaryllis-som-snittblomster-3.jpg

Slik steller du svibler og amaryllis som snittblomster

  • Snitt stilken med en skarp saks eller kniv. Velg et skråsnitt, da blir det enda bedre vannopptak. Gjør gjerne et nytt snitt etter noen dager, for å holde snittflaten åpen og frisk.
  • Bytt vann i vasen ofte, for å hindre bakterievekst.
  • Sett blomstene i et kjølig rom om natten, da vil de blomstre lenger. 
  • Unngå direkte sollys, da vil blomstene visne raskere. 

Tips! Amaryllis har pollen som kan gi flekker på bordet eller på klærne om du kommer borti dem. Fjern derfor pollen for å unngå uønskede flekker.