Gåsunger, også kjent som kattelabber, er et av årets første vårtegn. Og med påsken rett rundt hjørnet, spirer de søte blomstene. Sammen med gule roser og friske tulipaner skaper de myke labbene en lun stemning. Fyll både kjøkken og stue med den vårlige kvisten!

paaskestemning-med-gaasunger-1.jpg
paaskestemning-med-gaasunger-2.jpg

Påskestemning med gåsunger

Gåsunger kler også påskefjellet ypperlig. Kvistene er utrolig lette å frakte, de trenger lite stell og kan være med på hyttetur. Ta med påskestemningen fra hus til hytte, fra vinduskarm til hyttebord. Prøv en frisk kombinasjon av rosa peoner, lysegule brudeslør og lodne gåsunger for en stilfull og trendy påskebukett.

Blomster på påskebordet

La gåsungene være bindeleddet på et friskt og vårlig påskebord. Gule roser, fargerike tulipaner og rosa peoner pryder påsken, og sammen med de myke, pelsaktige gåsungene er påskepynten komplett. La grenene med gåsunger strekke seg i høye vaser sammen med de fargerike blomstene og vipps! 
- du har fyldige lekre påskebuketter.

Tips: Gåsunger tåler fint å være uten vann, og egner seg derfor godt til å legges rett på bordet som pynt på hver kuvert.

blomster-paa-paaskebordet-1.jpg
blomster-paa-paaskebordet-2.jpg
blomster-paa-paaskebordet-3.jpg

Gåsunger på uteplassen

Du kan også pryde uteplassen med gåsunger. De er like sjarmerende alene, som de er sammen med andre vårblomster. Både påskeliljer og stemorsblomster tåler noen kuldegrader. Pynt opp inngangspartiet med disse fargerike blomstene og frisk opp vårstemningen med en bunt gåsunger!  
 

gaasunger-paa-uteplassen-narciss-og-paaskelilje-1.jpg
gaasunger-paa-uteplassen-2.jpg

Fargeglade gåsunger

Har du sett at vi også har farget gåsunger? Farger gjør oss glade og vi synes søte gåsunger er helt nydelige også farget. Derfor får du kjøpt gåsunger farget i rosa eller gult hos Floriss. Disse kan stå helt alene i vasen eller være med på å piffe opp buketten slik at den blir litt ekstra glad og fin. Ettersom gåsunger kan tørkes, kan en bukett farget gåsunger holde seg fine gjennom hele påsken og våren.

fargeglade-gaasunger-1.jpg
fargeglade-gaasunger-2.jpg

Slik tar du vare på gåsunger

  • La gåsungene stå uten vann, helt til du tar dem med inn
  • Bruk en god grensaks når du kutter grenene
  • Fyll en ren, høy vase med lunkent vann, kvistene vil holde seg bedre med litt lun temperatur
  • Hvis du lar gåsungene stå uten vann, vil de holde seg lenge. Grenene vil tørke, men de søte puselabbene vil holde seg like fine.