Påskekrans

Mange har som tradisjon å lage julekrans, og når jula varer helt til påske er det kanskje ikke så dumt å bytte den ut med en påskekrans når den gule høytiden kommer. Å lage krans er en fin aktivitet å gjøre sammen med barna, eller hva med å by noen venner over på kakao og påskeverksted?

slik-lager-du-en-vakker-paaskekrans-2.jpg
slik-lager-du-en-vakker-paaskekrans-3.jpg

Dekorativt midtpunkt

En påskekrans kan lages av ulike typer kvist, blomster og dekoreres med påskeegg, sløyfer og annen påskepynt. Heng kransen på ytterdøra og la den ønske påskegjestene velkommen, eller legg den på påskebordet med et gult kubbelys i midten, så har du et dekorativt midtpunkt under påskemiddagen! Du kan også lage mindre kranser, til å for eksempel legge på asjettene som pynt når du dekker påskebordet, eller bruke dem som serviettringer. Kun påske-fantasien setter grenser!

slik-lager-du-en-vakker-paaskekrans-4.jpg
slik-lager-du-en-vakker-paaskekrans-5.jpgBli 

Gult er kult

Gul er den store påskefargen, men til påske er det også lekkert å mikse inn andre farger. Tilsett påskeegg i duse pasteller, eller la blomster i ulike farger gi liv til påskekransen.  Det er også lekkert med naturelementer som mose, grønt eller myke gåsunger, eller gjerne en miks av duse farger og elementer sammen med naturkvist og blomster!

slik-lager-du-en-vakker-paaskekrans-6.jpg
slik-lager-du-en-vakker-paaskekrans-7.jpg
slik-lager-du-en-vakker-paaskekrans-8.jpg

Slik går du fram for å lage en påskekrans

  1. Bruk en halmkrans, oasisring eller en ring av ispor, som base for kransen. Mosen fester du ved å snurre vikletråd/ståltråd rundt kransen. Dekk hele kransen med mose.
  2. Legg gåsunger, solidago, eryngium og eukaluptus parvifolia utover bordet og klipp stilkene i ønsket lengde. Veksle mellom blomstene og fest disse ved å snurre vikletråd rund kransen.
  3. Finn fram små søte påskeegg, gjerne diverse størrelser og farger, lim disse på kransen med en limpistol. Gratulerer, du har laget din helt egen påskekrans!
 
God blomstrende påske!