Gleden ved å gi er noe av det fineste med julen. Ekstra hyggelig er det å legge tid og omtanke i selve gaveinnpakningen. Ved å være kreativ med papir, bånd og dekor, gjør du hver enkelt gave helt spesiell. Snakk om dobbel glede; både for deg og den heldige som får pakke opp. I år som i fjor vil vi bruke naturen som utgangspunkt. Grønne grener og blomster i kombinasjon med matt gavepapir og sateng- og fløyelsbånd. 

Under får du våre beste tips til dekorativ innpakning med naturlig vri. Samle familien til gaveverksted og la barna få være med på moroa.

gaveinnpakning-floriss-jul-2021-1.jpg
gaveinnpakning-floriss-jul-2021-2.jpg

Velg fargetema

Bestem deg for et fargetema, slik at gavene passer sammen og ser fine ut som helhet. Vi har gått for noen av årets trendfarger: gylden fersken, dyp grønn og nøytrale naturfarger. Du kan fint bruke avis- eller magasinpapir hvis du foretrekker det. 

Knyt en sløyfe

Gavebåndene kan gjerne matche med innpakningspapiret, men det er smak og behag. Vi synes fløyel og sateng gir en fin kontrast til matt papir. Knyt en tradisjonell sløyfe, legg gavebåndet dobbelt på langs eller surr det flere ganger rundt midten. 

gaveinnpakning-floriss-jul-2021-5.jpg
gaveinnpakning-floriss-jul-2021-6.jpg
gaveinnpakning-floriss-jul-2021-7.jpg

Pynt med grønt

For oss i Floriss er det naturlig jul som gjelder, og da er det ikke så mye som skal til før resultatet ser fortryllende ut. Fest en liten kvast med grønt til gavebåndet. Du kan for eksempel bruke eucalyptus, poppel, pistache, squarrosa, lerkegrener eller einer. 

Pynt med blomster og bær

Når du pakker inn gaver i ensfarget papir, er det fint å tilføre noen elementer som skiller seg ut. For eksempel grener med blomster eller bær. Du kan bruke ilex, kristtorn, skimmia eller brudeslør. Less is more eller more is more, alt etter som hvilket uttrykk du går for. 

gaveinnpakning-floriss-jul-2021-3.jpg
gaveinnpakning-floriss-jul-2021-4.jpg

Gjenbruk

I tillegg til den naturlige pynten, kan du fylle på med tekstiler eller små pyntefigurer. Du må ikke nødvendigvis kjøpe nytt – kanskje har du noen stoffrester, knapper eller gamle julekuler liggende? Prøv deg fram til du tenker: denne gaven ville jeg likt å få! 

Vis oss gjerne din kreative innpakning på Instagram med #florissblomster