Hjemmelaget julepynt setter stemningen i adventiden. Avskårne grener, Ilex med røde bær, kristtorn og lerkekvister er et perfekt utgangspunkt for å lage en personlig og vakker jul. Her gir vi deg noen tips til hvordan du kan legge litt ekstra omtanke i årets dekorasjoner.

hjemmelaget-jul-01.jpg
hjemmelaget-jul-02-2.jpg
hjemmelaget-jul-03.jpg
hjemmelaget-jul-krans.jpg
hjemmelaget-jul-krnas2.jpg
hjemmelaget-jul-krans3.jpg

Hjemmelaget julepynt: personlig og sjarmerende

 La deg inspirere til å lage noen flotte blomsterdekorasjoner, stilleben eller julestjerner. Hvilken vri på hjemmelaget julepynt liker du best? 

  • En selvgjort julekrans gir et personlig og nostalgisk uttrykk. Heng kransen på inngangsdøren for å ønske gjestene velkommen, eller bruk den som dekorasjon på festbordet.
  • Store, røde roser eller små grenroser gjør seg nydelig sammen med grønt. Lag en søt dekorasjon som kan henges i vinduet eller på treet. Du trenger bare en stor julekule, et par eukalyptusgrener og litt fint bånd.
  • Tryll frem en magisk lysdekorasjon til å henge på døra. Bruk granbar og litt annet grønt, en snor eller hyssing, en koselig julekule fra bestemor, en lysslynge - og vips! En naturlig og personlig juledekorasjon.
  • Små vaser eller gamle flasker med grener og blomster skaper et stemningsfullt blikkfang i vinduet eller på en hylle.
  • En hjemmelaget stjerne laget av lerkegrener er fortryllende dekorativt. Legg grenene i en stjerneform og surr de sammen med metalltråd. Lerkegrener får du kjøpt i bunter hos oss.
hjemmelaget-jul-04.jpg
hjemmelaget-jul-05.jpg

Hjemmelaget julepynt med inspirasjon fra naturen

  • Gjør festbordet litt ekstra hyggelig med en samling Ilex med røde bær og litt grønt ved hver tallerken. Hvis du har lyst kan du variere mengde og dekor fra gjest til gjest - det gjør bare inntrykket mer personlig. 
  • Legg litt ekstra omtanke i årets gaveinnpakning. En liten gren eller minibukett vil garantert glede (og imponere) mottakeren.
  • Grenroser er perfekt til å legge i islykter. Bruk gjerne andre friske blomster som brudeslør eller julerose. En personlig lyslykt pyntet med Ilex og litt eukalyptus er vakkert til jul.
hjemmelaget-jul-06.jpg
hjemmelaget-jul-07.jpg
hjemmelaget-jul-08.jpg

Skjønn mosepynt

Inviter til en kreativ aften med venner eller familie, så skal du se at julestemningen kryper under dørstokken i år også. Det blir stadig mer trendy å la naturen prege juledekorasjonene våre. Da er mose et fantastisk materiale å jobbe med Mosen har en vakker farge, og er i tillegg lett å jobbe med. Å lage mosepotter er både gøy og dekorativt. 

Slik lager du svibel eller julerose med mose:

  • Du trenger: mose, metalltråd og svibler eller juleroser – de egner seg godt
  • Slik gjør du: Ta av plastpottene på blomstene, brett mosen rundt og surr den fast med metalltråd. Vann forsiktig og sett mosepottene på et lite fat slik at det ikke blir flekker på underlaget

 

hjemmelaget-jul-slik-lager-du-svibel-eller-julerose-med-mose-1.jpg
hjemmelaget-jul-slik-lager-du-svibel-eller-julerose-med-mose-2.jpg