Det er mer enn bakst og lys og røkelse som skaper stemning i de mange tusen julehjem. Lukk øynene og forestill deg lukten av duftende svibler og julerøde tulipaner – eller synet av en knallrød julestjerne. 

syv-slag-01.jpg
blomster-til-jul-stuegran-auracaria.jpg
4766878.2726.7n7ppp77bqspba/syv-slag-03.jpg
syv-slag-04.jpg
syv-slag-05.jpg
syv-slag-06.jpg

Jul er tid for levende planter og blomster, og endelig har mange av oss tid til å nyte dem også. Pynt opp i vinduskarmer, på bord og pidestall, vi har gode tilbud som gjør det lett å omgi seg med flotte blomster i julehøytiden! Hos Floriss finner du de mest populære slagene; svibler, amaryllis, tulipaner, minijuletrær, juleroser og azalea, og noen gode tips til hvordan du skal ta vare på vår store favoritt: julestjernen.

Kanskje er denne opprinnelig meksikanske planten et av de største julesymbolene vi har? For mange er i alle fall planten en uunnværlig gjest i julen, i løpet av noen korte førjulsuker selges nærmere fem millioner (!) julestjerner i Norge. Ikke rart, lettstelt og flott som den er. Med noen enkle grep kan du få julestjernen din til å spre glede langt inn i det nye året.

syv-slag-07.jpg
syv-slag-08.jpg
syv-slag-10.jpg
syv-slag-interior-tulipaner.jpg

Har du sett den burgunder julestjernen vår? Den er vi fryktelig stolte av, og faktisk helt alene om å selge. I tillegg til den lilla og røde varianten finner du julestjerner i mange ulike farger og fasonger. Fra de helt små som egner seg til kuverter og borddekorasjon, til de alle største variantene med store, svulmende blomster. Finn din egen stjerne og ha en riktig god jul!

julestjerne-burgunder-og-rode.jpg

Slik får du julestjernen til å vare langt inn i det nye året

  • Pass på at den får riktig mengde lunkent vann, jorden skal tørke opp mellom hver vanning.
  • Hvis julestjernen din står varmt, bør du vanne den annenhver dag når den blomstrer.
  • En blomstrende julestjerne trenger ikke gjødsel, men når den er avblomstret, kan du tilsette ordinær plantegjødsel i vannet én gang per måned.
  • Julestjernen trives best på et lyst sted som holder en temperatur mellom 15 og 22 grader.
  • Unngå trekk og direkte sollys.

Kilde: Opplysningskontoret for blomster og planter