gronne-planter-B-DSC2667.jpg
gronne-planter-C-DSC2562.jpg
gronne-planter-D-DSC2585.jpg

Svigermorstunge, elefantfot, arecapalme, bjørkefiken og grønnrenner er bare noen av de ”smarte” plantene på NASAs liste over luftrensende vekster, og alle fem finnes hos Floriss. Uten at vi tenker så mye på det, omgir vi oss daglig med ulike typer luftforurensning. Noe kommer fra biler og flytrafikk, annet stammer fra vedfyring og industri. Ute i gatene er det lite vi kan gjøre, men der hjemme har vi faktisk mulighet til å gjøre luften både friskere og renere – med veldig enkle grep.

LES OGSÅ: Trendy grønne planter 

gronne-planter-Ia-DSC2361.jpg

Det viser seg nemlig at en rekke grønne planter kan rense lufta for giftstoffer som blant annet finnes i trematerialer som kryssfiner, spon- og bygningsplater, og for de gassene som oppstår når man maler slike overflater. Tørre øyne eller andre allergiske og astmatiske reaksjoner kan komme av den type gasser. Ved å hente naturen hjem, får du hjelp til å fjerne giftige stoffer fra lufta. Det skader i alle fall ikke å prøve..?

gronne-planter-E-DSC2623.jpg
gronne-planter-G-DSC2608.jpg
gronne-planter-H-DSC2590.jpg

Kaktusplantene er ikke dumme, de heller. I tillegg har vi pilea, gummifiken, supertrendy fingeraralea (den lekre med hullete blader, du vet) og mange, mange flere. Luftrensing er nå én ting, men grønne planter er jo dekorative også; i hengende potter, på pidestall, inntil stueveggen, i entréen, som enkle avskårne blader i en vase eller som pynt på bordet. Eller hva med å ha dem på badet? Grønne planter trives godt i fuktig luft, og du kommer garantert til å trives enda bedre på badet!

gronne-planter-XX-DSC2641.jpg