Bestill blomster

Coleus, eller praktspragle, er en trendy og dekorativ plante. Den finnes i mange farger med forskjellige bladtegninger. Bladene har spennende former og er ofte tofargede, fra gulgrønne til rødlilla til gyldenbrune nyanser. Ta turen innom din nærmeste Floriss og la deg fascinere av coleus’ mange former og farger! Våre varianter er produsert i Norge av erfarne gartnere med hjerte for faget.

ranli-ranveig-coleus-beale-street-3.jpg
kule-coleus-ute-og-inne-2.jpg

Coleus ute og inne

Coleus er en av våre uteplass-favoritter. I en krukke på terrassen blir den praktfulle planten ekstra dekorativ; gjerne i kombinasjon med skjønne sommerblomster. Bare pass på at du ikke planter den ut før frosten har sagt takk for seg. Coleus tåler ikke kulde; vinter og tidlig vår må tilbringes i vinduskarmen eller på stuebordet. 

 

Hvordan stelle coleus?

Coleus er ikke bare en fryd for øyet. Den er lettstelt og vokser fort og villig. Praktspraglen trenger god plass til røttene sine, så plant den gjerne i en stor krukke. Ellers er mye vann og næring nøkkelen til suksess. De fleste variantene tåler sol til halvskygge og holder seg penere hvis du fjerner blomsterknoppene underveis. De «stjeler» næring fra selve planten. 

kule-coleus-ute-og-inne-3.jpg
kule-coleus-ute-og-inne-4.jpg

Ta stiklinger

Coleus er en populær og enkel plante å ta stiklinger av. Bare klipp av en stilk eller to og sett dem i vann. Etter kort tid etablerer de røtter som kan plantes rett i jorden. Og du? Å ta stiklinger skader ikke planten, snarere tvert om! Det fremmer veksten og gjør den mer robust og kraftig. Dessuten rotes praktspraglen veldig raskt. Perfekt for deg som er nybegynner på stiklingsfronten. 

ranli-ranveig-coleus-spacekake-2.jpg
kule-coleus-ute-og-inne-5.jpg
ranli-ranveig-coleus-broad-street.jpg
coleus-5-potte.jpg
ranli-ranveig-coleus-spacekake.jpg
coleus-produksjon-schrader-gartneri-2.jpg

Stelletips

  • En lys og lun plassering er optimalt.
  • Unngå sterkt sollys.
  • Trives ute om sommeren, men tåler ikke kulde og kjølige netter.
  • Liker å gjødsles jevnlig gjennom sommersesongen.
  • Vannes ofte. 
kule-coleus-ute-og-inne-6.jpg
kule-coleus-ute-og-inne-7.jpg