peoner-stanger-gaard-2.jpg
peoner-stanger-gaard-3.jpg

Vi elsker peoner med sine fyldige blomsterhoder og deilige duft. Peoner blomstrer normalt fra mai til juni, men i Norge er vi heldige og kan nyte sesongen enda lenger. Fordi vi har et kjøligere klima enn Nederland, tar vi over produksjonen når sesongen er over i resten av Europa.

Bestill blomster på døren

peoner-stanger-gaard-8.jpg
peoner-stanger-gaard-9.jpg
peoner-stanger-gaard-10.jpg

Peoner fra Hamar

Nå finner du nydelige norske peoner i nyanser av rosa, hvitt, rødt, dyp burgunder og korall hos din nærmeste Floriss. Blomstene kommer fra Stanger Gård på Ridabu i Hamar. I 2020 plantet initiativtakere Trine og Gullak Fjøsne 3000 planter på 1,8 mål. 
Nå dyrker de ni forskjellige sorter peoner i flere valører av rosa, hvitt, korall og rødt. Blant dem er bestselgeren Sarah Bernhardt, en delikat og lys rosa peon med store kronblader.  

Les også: Blomster dyrket i Norge

peoner-stanger-gaard-4.jpg
peoner-stanger-gaard-5.jpg

Fra to til ti mål

Etter hvert skal Trine og Gullak utvide arealet til et sted mellom åtte og ti mål. De har også tatt kontakt med landbruksrådgivningen for å følge kravene for økologisk dyrking. Innen to år håper de å være Debio-godkjent. Det vil ta rundt fem år før de kan starte med full produksjon, men vi i Floriss er glade for å bidra til at prosjektet med norske peoner får fotfeste.

peoner-stanger-gaard-6.jpg
peoner-stanger-gaard-7.jpg

Slik steller du avskårne peoner

  • Snitt peonene på skrå
  • Bruk en god snittekniv eller tapetkniv
  • Sørg for at vasen er helt ren
  • Sett blomstene raskt i kaldt vann
  • Unngå blader i vannet
  • Bruk holdbarhetsmiddel