Trenger du en liten oppmuntring i hverdagen? Fyll hjemmet ditt med blomstrende potteplanter! I alle våre Floriss-butikker finner du et bugnende utvalg av norske skjønnheter.

Har du behov for litt påfyll av energi om dagen? Husk at friske farger og skjønne dufter gjør noe med humøret. Vår filosofi er at alt blir bedre med blomster. I din nærmeste Floriss-butikk jobber det mennesker med et stort hjerte for faget, som er stolte av å kunne spre blomsterglede.

potteplanter-i-gartneriet-4.jpg
potteplanter-potteplanter-norsk-kjoepnorsk-5.jpg

I Floriss er vi spesielt opptatte av å støtte næringslivet her til lands. Det gjør vi blant annet ved å tilby et bugnende utvalg av potteplanter som er produsert hos norske gartnerier. Du kan også bidra ved å handle norskprodusert i din nærmeste Floriss-butikk!

I denne artikkelen kan du lære mer om:

  • Et av de norske gartneriene vi samarbeider med.
  • Hvordan de norske potteplantene produseres.
  • Hvilke blomstrende potteplanter du kan velge mellom.
  • Hvordan du kan pynte opp med norske potteplanter.
potteplanter-ellison-pink-og-salmon3.jpg
potteplanter-i-gartneriet.jpg

Blomstrende kvalitet siden 1952

Vi i Floriss samarbeider med norske gartnerier som har en lang og stolt historie. Blant dem er familiebedriften Kristiansen Gartneri i Grimstad på Sørlandet. I sine drivhus produseres det både ute- og inne-planter. Ettersom Grimstad er den kommunen i Norge med flest registrerte soltimer i løpet av året, kan vi trygt si at plantene som produseres her får en fantastisk holdbarhet og meget høy kvalitet.

Bedriften ble startet opp i 1952 av Halvard og Karen Kristiansen. Den gang bestod produksjonen for det meste av utendørs grønnsaksdyrking. Etter hvert fikk de et lite drivhus med kull-fyring og produksjonen ble etter hvert mer og mer blomster som pelargonia, juleglede og margeritter. Sønnen, Johan tok over familiebedriften i 1989 etter å ha jobbet sammen med sin far i flere år. De har siden den gang satset fult og helt på potteplanteproduksjon. Gartneriet er blitt en del større etter hvert og i dag produseres det ulike typer planter hele året på de rundt 70.000 kvadratmeterne.

Kristiansen gartneri I Grimstad produserer et stort antall vakre potteplanter av høy kvalitet for Floriss, slik som den vakre og holdbare hortensia Magical, og mange andre varianter av hortensia. I tillegg har de produksjon av forskjellige margeritter, asters, lavendel, poinsettia, sølvtråd, primula og andre planter som trives godt både i potter og bed.

potteplanter-i-gartneriet-2.jpg
potteplanter-i-gartneriet-3.jpg

Finn dine norske favoritter

Nå vet du litt mer om hvordan våre norske potteplanter blir til, men hvilke varianter skal du gå for når du vil pynte opp hjemme? Under kan du bli bedre kjent med noen av våre blomstrende favoritter.

Krysantemum er en lettstelt gledesspreder. Vår norske gartner produserer mange forskjellige varianter, og det dukker stadig opp nye farger og sorter. Krysantemum cocktail og krysantemum candy er to av våre favoritter akkurat nå. Disse potteplantene får du kjøpt hos oss så og si hele året. Krysantemum trives både inne og ute. Innendørs kan du plassere den nesten hvor som helst hvor det er litt lys, men styr unna radiatorer og andre sterke varmekilder.

Hortensia er en av våre mest populære norske potteplanter. Den finnes i utallige farger og varianter! Hortensiaen er et vakkert blikkfang uansett hvor du velger å plassere den. Sett fargeklatten på spisebordet, eller i en dekorativ potte på hjemmekontoret. Vår mest holdbare variant heter hortensia magical, en skjønn plante som trives både inne og ute. Et godt tips er å kjøpe hortensiaen tidlig om våren, og plante den ut når temperaturen tillater det. Blomstene vil skifte farge etter hvert, noe som begeistrer ethvert blomsterhjerte.

potteplanter-krysantemum-candy-cryss-chrysanthemum-cosmo6.jpg
potteplanter-krysantemum-cocktail-chrysanthemum.jpg
potteplanter-hortensia-blaa.jpg

Påskelilje er et sikkert vårtegn. Den er selvsagt en favoritt til påske, og innenfor Narcisser-familien finnes det utallige varianter. I Norge bruker vi som regel navnene påskeliljer og pinseliljer. Sett løkene til ut i jorda etter avblomstringen, så får du glede av dem igjen neste år. Rådyrene lar faktisk påskeliljer og pinseliljer stå i fred i hagen. Og du? Kjøp gjerne skåler fylt med påskelilje og stemor. Med tiden kan du plante ut de søte stemorsblomstene, og nyte synet langt ut i mai!

Ildtopp er en bestselger året rundt. Det er en av de mest holdbare blomstrende potteplantene vi har. Ildtoppens tykke blader gjør at den ikke trenger å vannes så ofte, og de søte blomstene holder seg godt. En liten hemmelighet er at ildtopp er veldig dekorativ utendørs. I tillegg klarer den seg med mye mindre lys enn de fleste andre blomstrende planter.

potteplanter-paaskelilje-2021.jpg
potteplanter-2021-calandiva.jpg
potteplanter-stemor-potteplante-uteplass-lilla.jpg

Stemorsblomster er de søteste av de søte. Det er de første blomstene du kan sette ut i krukker og bed om våren. Her har du et hav av forskjellige farger å velge mellom! Stemorsblomstene tåler ned til 5 minusgrader. Perfekt i en overgangsperiode med milde dager og kalde netter. Våre norske stemorsblomster får du kjøpt i pakker med alt fra små til store fat. De holder seg i blomst til langt utover våren. Og du? Ikke bli forundret om de sprer seg til gressplenen eller andre steder i hagen.

Potteroser er en sikker vinner både i vasen og hagen. Våre søte norske potteroser kan plantes ut i krukker og bed. Sørg for at rosene trives, så kommer de tilbake år etter år. Potteroser gjør seg også godt på stuebordet eller i vinduskarmen. De trenger jevn vanntilførsel og liker seg best på en solrik plass. Psst… Du kan gjerne plante potterosene ut om våren. De tåler å stå ute selv om det bare er et par plussgrader.

Løkblomster produseres det et hav av i Norge. Noen av favorittene våre er perleblomster, snøklokker, pinseliljer, krokus, tulipaner og liljer. Ja, det er så mange skjønne varianter at det nesten er umulig å velge! Våre søte potter med løkplanter gir flust av glede innendørs, men du kan også plante dem ut og ha glede av dem i årevis.

potteplanter-potteplanter-norsk-kjoepnorsk-4.jpg
potteplanter-perleblomst.jpg

Slik innreder du med norske potteplanter

Det finnes mange måter å innrede med blomstrende potteplanter. Det gjelder bare å sørge for at omgivelsene gir deg glede og gode vibber. Her er noen tips til hvordan du kan bruke potteplanter i interiøret:

  • Lag et dekorativt stilleben med potteplanter. Samle plantene i en vinduskarm, på sidebordet eller på arbeidspulten.
  • Plantegruppen kan gjerne være i forskjellige farger. Kombiner sterke og duse toner. Det skaper et lekkert spill!
  • Dekorative krukker og kurver er prikken over i'en. Miks potteskjulere i ulike farger, materialer og størrelser.
  • Vil du fornye hjemmekontoret med enkle grep? En stabel med bøker i et hjørne blir en flott pidestall til dine blomstrende skjønnheter.