Sarah Bernhardt-peoner, også kjent som silkepeoner, er delikate og lyserosa blomster med store kronblader. De dufter av sommer! Juni er den store sesongen for Sarah Bernhardt, og våre prakteksemplarer kommer fra Nederland. Ta turen innom din nærmeste Florissbutikk og plukk med deg en bukett eller to, eller bestill en blomsterhilsen i nettbutikken her.

sarah-bernhardt-peoner-i-vase-paa-bord.jpg
sarah-bernhardt-peoner-bukett.jpg

Sarah Bernhardt-peoner - en lyserosa drøm

Våre fineste lyserosa peoner er populære bryllupsblomster om våren, men passer til alle anledninger. Dekorer et nydelig sommerbord, overrask en du er glad i eller gjør noe fint for deg selv. Sesongens praktfulle Sarah Bernhardt-peoner gjør seg godt sammen med andre blomster, men er like fine alene i vasen. Det er rett og slett en opplevelse å følge med når de springer ut i full blomst!  

Tips! Når peonene har sprunget ut i full blomst og er i ferd med å miste sin skjønnhet, kan du kutte dem av og bruke dem som en dekorasjon i en vannskål.

sarah-bernhardt-peoner-bukett-i-glassvase-paa-bordet.jpg
sarah-bernhardt-peoner-bukett-bukett-tonje.jpg
sarah-bernhardt-peoner-bukett-uteplassen-peoner.jpg

Blomstenes konge

Alle peoner tilhører slekten Paeonia, som består av rundt 30 forskjellige arter. Opp gjennom årene har Paeonia fått flere flatterende kallenavn, som for eksempel blomstenes konge. Sarah Bernhardt-peoner stammer trolig fra Tibet og Kina, og kom til St. Petersburg i 1784 som den første byen i Europa. De sarte, lysrosa peonene har blitt en storfavoritt i Norge og går aldri av moten. 

Les mer om våre praktfulle peoner

sarah-bernhardt-peoner-bukett-i-kurv-paa-sykkel.jpg
sarah-bernhardt-peoner-bukett-2.jpg

Slik steller du Sarah Bernhardt-peoner

Mange lurer på hvordan de lykkes med peoner, ettersom de skjøre blomstene ikke har like lang levetid som andre holdbare snittblomster. Her har vi samlet noen tips til hvordan du får en peon til å vare så lenge som mulig. 

  • Pass på at vasen er helt ren. Hvis du ikke vasker vasen ordentlig mellom hver blomsterbukett, kan bakterier tette igjen porene i stilkene. Da sliter blomstene med å ta opp vann og får kortere holdbarhet. 
  • Fyll vasen med kaldt vann og holdbarhetsmiddel. 
  • Fjern ⅔ av bladene på stilkene og pass på at ingen blader havner i vannet.
  • Snitt peonene på skrå med en skarp kniv og sett dem i vann med en gang. 
  • Peoner liker å stå kaldt om natten. Da varer de enda lenger.