krans1.jpg
krans3.jpg

I ekte juleånd vil vi sette av tid til å skape noe selv i adventstiden. En selvgjort julekrans gir et personlig og nostalgisk uttrykk. Heng kransen på inngangsdøren for å ønske gjestene velkommen, eller bruk den som dekorasjon på festbordet. Kanskje fortjener den en plass i vinduet sammen med adventsstjernen?

Nå kan du lage årets fineste julekrans helt selv. Gjør deg klar for et grønt og velduftende juleverksted! Alt du trenger finner du i din nærmeste Floriss-butikk. I år har vi latt oss inspirere av trenden med enkel og naturlig julepynt. Ved å bruke eukalyptus som utgangspunkt, får du et fortryllende resultat i all sin friske enkelhet.

Slik lager du julekransen

Dette trenger du:

1) Saks og tang

2) Tykk ståltråd (Bonzai-tråd)

3) Tynn ståltråd (Buljong-tråd)

4) Eukalyptus

5) Bånd til å henge opp kransen

Floriss_Krans_16-9_1080p.gif

Slik gjør du:

1) Mål opp en lengde av den tykke ståltråden, og klipp den til basert på hvor stor du ønsker at kransen skal være.

2) Klipp opp eukalyptus.

3) Tvinn eukalyptus hele veien rundt den tykke ståltråden. Surr samtidig den tynne ståltråden rundt for å feste det grønne.

4) Bøy til ståltråden slik at den former en krans.

5) Tvinn sammen endene og fest ved å bruke den tynne ståltråden.

6) Knyt på et pent bånd og heng opp kransen.

Se hvordan lage en vakker dørkrans steg for steg i videoen vår her

Lurer du på hvordan du kan lage en stor pyntet krans med granbar som basis. En ekte krans til døren som ønsker velkommen, herlig pyntet med forskjellig grener av eucalyptus, squarrosa, skimmia og kongler. Om du ønsker et litt gyllent utrykk kan du pynte med gulltråd og små julekuler. Ønsker du en julekrans som dufter godt fester du på kanelstenger og anis. Fest kransen på døren eller stikk ned lysholdere for en vakker adventskrans. Husk en slik krans holder seg aller best utendørs, der kan den holde seg fin gjennom hele julen.

Lek deg med ulike uttrykk

Husk at du med en halmkrans kan lage akkurat den julekransen du selv vil. Kanskje har du lyst til å leke deg med litt forskjellige stiler? I tillegg til eucalyptus kan du bruke granbar, buksbom, skimmia, einer og kongler. Du finner mye fin pynt i naturen! Den deilige duften av jul får du ved å supplere med kanelstenger og stjerneanis. Med lun musikk i bakgrunnen og varm gløgg i koppen, er du garantert at adventsstemningen kryper under dørterskelen.

halmkrans.jpg
halmkrans2.jpg
halmkrans_jul.jpg