Når du skal invitere til førjulstreff, er det hyggelig å dekke et stemningsfullt bord som får gjestene til å føle seg velkomne. I ukene før jul gjelder det å skape en avslappet atmosfære hvor alle kan senke skuldrene og nyte øyeblikket. Med friske blomster, levende lys og iøynefallende detaljer ligger alt til rette for nettopp det. 

Til årets adventsbord har vi valgt amaryllis, festroser og nellik som base. Fargepaletten går i rosa, hvitt og fersken med innslag av grønt og rødt. Her får du oppskriften på hvordan du dekker et lignende bord til førjulstidens festligheter.

slik-pynter-du-adventsbordet-1.jpg
slik-pynter-du-adventsbordet-2.jpg

Amaryllis, nellik og festroser

Kombiner forskjellige typer blomster. Vi har valgt en av våre mest populære juleblomster, amaryllis, i selskap med festroser, nellik, furugrene og strå.

Fordel blomstene på vaser i farget glass. Vi har gått for mørke lilla vaser i tre ulike høyder, og plassert de høyeste i midten, de nest høyeste på enden og de små litt tilfeldig rundt. 

I de minste vasene synes vi det er fint å holde seg til 1-2 avskårne blomster. Røde amaryllis og dyp lilla nellik gir akkurat passe mengde julestemning. 

slik-pynter-du-adventsbordet-5.jpg
slik-pynter-du-adventsbordet-6.jpg
slik-pynter-du-adventsbordet-7.jpg

Grønt og levende lys

Mellom vasene – fra den ene enden av bordet til den andre – kan du pynte med forskjellig vintergrønt og levende lys. Også her er det fint å kombinere lysestaker i forskjellige høyder. 

Lek deg gjerne med både plassering og mengde vintergrønt og lys. Tenk på om du vil ha et frodig eller mer stilrent uttrykk og prøv deg fram til du er fornøyd. Det vintergrønne vi har brukt på bordet heter squarosa og er veldig dekorativ.

slik-pynter-du-adventsbordet-3.jpg
slik-pynter-du-adventsbordet-4.jpg

Svibler til hver kuvert

Lag en liten adventsdekorasjon til hver kuvert. Her har vi fylt hvite skåler med mose og svibler. Kjenn hvordan den deilige duften av jul fyller rommet… 

Søte svibler passer perfekt til adventstiden, men du kan også velge hvite eller røde julestjerner i minivariant. La fargevalget gjenspeile resten av borddekkingen. 

Tips! En frodig adventskrans ønsker gjestene velkommen allerede før de banker på døren.

Her får du oppskriften på hvordan du lager din egen dørkrans.