For oss i Floriss står selvsagt blomstene i sentrum når vi skal dekke bord til jul. I år går vi for en klassisk fargepalett bestående av grønt, hvitt og rødt. Våre fineste røde roser, Upper Class, får spille hovedrollen akkompagnert av grønne grener og ilex. 

Her får du fremgangsmåten steg for steg:

pynt-julebordet-jul 2021-floriss-1.jpg
pynt-julebordet-jul 2021-floriss-2.jpg

Lag et julegirlander

Velg en hvit linduk som base. Fra den ene enden av bordet til den andre, lager du et grønt girlander bestående av eucalyptus, squarrosa, tuja og einer. Her kan du tilpasse om du vil ha et ryddig eller mer tilfeldig uttrykk. Bare pass på at girlanderet ikke blir for bredt. 

Skap et blomstrende midtpunkt

I midten av girlanderet setter du en hvit skål eller vase som du fyller med røde roser, ilex, tuja og eucalyptus. Her kan du gjerne være raus med mengden, slik at resultatet blir friskt og frodig. Sørg for at dekorasjonen ikke blir for høy – gjestene skal se hverandre over bordet.

pynt-julebordet-jul 2021-floriss-5.jpg
pynt-julebordet-jul 2021-floriss-6.jpg
pynt-julebordet-jul 2021-floriss-7.jpg

Dekorer girlanderet

Mellom de grønne grenene fester du røde roser og ilex. Her synes vi det er finest med noen få av hver sort; for eksempel fem på hver side av buketten i midten. Prøv deg fram til du er fornøyd med resultatet –  du kan fint gå får en mer maksimalistisk stil hvis du foretrekker det.

Sett fram levende lys

Prikken over i’en før du kan si deg fornøyd med julegirlanderet? Levende lys! Sett små telysholdere i klart glass på annenhver side av girlanderet. Husk å tenke på brannsikkerheten og ikke gå fra levende lys som står i nærheten av brennbart materiale.

pynt-julebordet-jul 2021-floriss-3.jpg
pynt-julebordet-jul 2021-floriss-4.jpg

Gjør hver kuvert personlig

Så gjenstår bare selve borddekkingen. Et tradisjonelt servise, krystallglass og sølvbestikk understreker den høytidelige stemningen. Legg en hvit linserviett på hver kuvert og knyt bånd eller hyssing rundt. Pynt med julekuler og granbar. 

Husk at her er det bare fantasien som setter grenser! Bruk vår oppskrift som utgangspunkt og tilpass dekorelementene slik at de passer med din julestil. Vis oss gjerne din kreative borddekking på​ Instagram med #florissblomster