Bestill blomster

Skal du dekke bordet til fest? Her kommer noen enkle råd og tips som kan inspirere om du skal dekke bordet til en bursdag, eller om det er en konfirmasjon eller kanskje en sommerfest.

Når det gjelder blomstene på bordet, så er det ingen regler, her er du fri til å være kreativ. Det kan være lurt å tenke på hvordan du setter blomstene i forhold til om du skal plassere mat på bordet, slik at du slipper å flytte på ting når maten skal serveres.. Har du koldtbord hvor gjestene henter maten selv, har du mer plass til pynt på bordet. Det er også lurt å unngå for høy bordpynt, slik at alle kan se hverandre over bordet.

floriss-borddekking-festbord-1.jpg
floriss-borddekking-festbord-tallerken-oppsett.jpg
floriss-borddekking-festbord-blomster-dekorasjon.jpg

Tips til borddekking:

  • Tallerken til hovedretten plasseres nederst, evnt. tallerken til forrett eller suppe oppå.
  • Mindre tallerkener til brød og annet plasseres til venstre ved siden av gaflene.
  • Bestikket legges i den rekkefølgen det benyttes – man starter ytterst og jobber seg innover. Gaffel til venstre for tallerken, kniven til høyre både ved forrett og hovedrett, evnt. suppeskje ligger til høyre for kniven
  • Eggen til knivbladet skal ligge mot tallerkenen.
  • Dessertbestikket ligger vannrett ovenfor tallerkenen. Kakegaffelens skaft skal ligge mot venstre og skjeens skaft vender mot høyre.
  • Glassene plasseres i den rekkefølgen vinen skal drikkes; fra høyre til venstre. Vannglass står alltid lengst til høyre og dessertglasset innerst.
floriss-borddekking-blomster-pynting-peoner-1.jpg
floriss-borddekking-blomster-pynting-peoner-2.jpg

Vi elsker naturligvis å pynte bordet med blomster; peoner er en favoritt.

floriss-borddekking-festroser-passer-perfekt-til-festbordet.jpgVåre festroser er passer perfekt til festbordet. Bruk gjerne mange, små og forskjellige vaser.
floriss-borddekking-festbord-stor-peonbukett-bugner.jpgEn bugnende og stor peonbukett er et iøyefallende syn. Buketten kan settes på enden av bordet under selve middagen.
floriss-borddekking-festbord-blomsterbukett-paa-hver-kuvert-begeistrer.jpgEn liten blomsterbukett på hver kuvert begeistrer alltid.
floriss-borddekking-blomster-te-sommer-dessert.jpg
floriss-borddekking-blomster-salat-sommer-stemosalat.jpg
floriss-borddekking-blomster-is-sommer-stemoris.jpg

Sett farge på salaten med spiselige blomster som stemor. Andre spiselige blomster er ringblomst, blomkarse, syrin og nellik. Spiselige blomster er også nydelig som kakepynt, på desserten eller fryst ned i isbiter eller ispinner.

borddekking-festbord-floriss.jpg
borddekning-festbord-2-floriss.jpg
borddekking-kuvert-roser-festroser-floriss.jpg

Dekorér gjerne med “ekte” pynt; bruk blomster i farger som passer anledningen eller sesongen og tilføy frukt, krydder, bær og annet fra naturen. Levende lys setter virkelig stemning, og bruk gjerne sylindervaser slik at lysene står trygt i dekorasjonen.

floriss-borddekking-festbord-blomster-dekorasjon-3.jpg
floriss-borddekking-festbord-blomster-dekorasjon-2.jpg

Legg blomster i farger du foretrekker som en dekorativ løper på midten av bordet. Vi har små beholdere du kan fylle med vann og sette blomstene i, slik at de kan ligge på bordet uten å visne.

floriss-borddekking-dekorasjon-kuvertene-1.jpg
floriss-borddekking-dekorasjon-kuvertene-2.jpg
floriss-borddekking-lavendel-dekorasjon-kuvertene.jpg

Lek deg med kuvertene. Servietten kan ligge på tallerkenen, under tallerkenen eller du kan lage en knute på servietten. Et tips er å lage serviettringer av velduftende eukalyptus eller en liten serviettbukett av lavendel. Slik får du nydelig lukt rundt bordet også.