Vi elsker hortensia i både potte og bed, men ikke glem den avskårne varianten. Den bugnende, overdådige blomstringen er den samme, og du kan velge mellom ulike nyanser av hvitt, rosa, gult, lilla og himmelblått. 

Bestill blomster på døren 

hortensia-i-vase-2-snitt-floriss-2022.jpg
hortensia-i-vase-3-snitt-floriss-2022.jpg

Dekorer med avskåren hortensia

Med avskåren hortensia tilfører du friske farger og overdådig stemning til borddekkingen. Behold lengden på stilken eller kutt den helt ned og legg blomsterklasen i et fat med vann. Du kan også plassere buketten litt skjevt i vasen for et mer tilfeldig uttrykk. Fint blir det uansett! 

Les også: Slik steller du hortensia i potte 

hortensia-i-vase-4-snitt-floriss-2022.jpg
hortensia-i-vase-5-snitt-floriss-2022.jpg

Hortensia i lange baner

Det er liten tvil om at hortensia i snitt gjør mye ut av seg på festbordet – særlig hvis du kombinerer flere farger. Fordel bukettene på vaser i forskjellige høyder, så skaper du enda mer spill i dekorasjonene. 

Tips! Kjøp en hortensia i potte og kutt av blomsterstilkene i ønsket høyde. De avskårne blomstene kan du bruke sammen med andre blomster i vaser eller som en del av en oppsats.

hortensia-i-vase-6-snitt-floriss-2022.jpg
hortensia-i-vase-7-snitt-floriss-2022.jpg

Slik steller du avskåren hortensia

Vi antar at planten ble brukt som legemiddel allerede på egypternes tid. Geleen på innsiden av bladene inneholder 75 kjente næringsstoffer. Den sies å ha en legende, betennelsesdempende og kjølende effekt og blir blant annet brukt i en rekke hud- og ansiktsprodukter. 

  • Snitt stilken på skrå med en skarp blomsterkniv
  • Fjern blader som havner i vannet
  • De øverste bladene kan bli værende
  • Sett buketten kjølig om natten – da holder blomstene mye lenger! 

Tips! Er blomsten i ferd med å bli slapp i vasen? Snitt stilken kort, slik at det blir lettere å trekke til seg vann.