Første tirsdag etter Black Friday feirer vi Giving Tuesday – givergledens dag. Den internasjonale bevegelsen startet i New York i 2012, som et motsvar til shoppingfikserte Black Friday og Cyber Monday. I år deltar over 100 land i kampanjen for å dyrke generøsitet og omtanke.

Poenget med Giving Tuesday er å hjelpe dem som trenger det mest og støtte en god sak – for eksempel i form av innsamlingsaksjoner og underskriftskampanjer. 

 

Våre hjertesaker

Våre hjertesaker bidrar til å gjøre hverdagen bedre for de som virkelig trenger det. Ved å støtte Roser Med Mening er du med på å skape en litt bedre hverdag for kvinner og barn i Kenya. Ved å kjøpe en pose hos oss gir du et bidrag til Leger uten grenser og du er med på å gi et barn en livreddende vaksine. Vi i Floriss er stolte av vårt arbeid med å kunne bidra for mennesker i nød. Vil du hjelpe oss på veien? 

 

basecamp-foundation-kenya-samarbeid-floriss-1.jpg
guiding-school-basecamp-foundation-floriss-2.jpg

Roser Med Mening

Se etter Roser Med Mening-merket når du er innom oss på Giving Tuesday. Da er du med og finansierer Masai-kvinnenes smykkeproduksjon i Kenya, som ikke bare ivaretar en viktig kulturarv, men skaper livsnødvendige arbeidsplasser og inntekt. Rosene hentes direkte fra Kenya, er 50 centimeter lange og selges i buketter på ti stykker.

Roser med mening er et samarbeid mellom Floriss, Masai-kvinnene og Basecamp Foundation; en norsk stiftelse som jobber for at flere kvinner av Masaifolket skal få utdanning og mulighet til å jobbe. De er opptatte av å verne natur og kultur, samtidig som de skaper bedre muligheter for lokalbefolkningen. 

samarbeid-mellom-floriss-masai-kvinnene-og-basecamp-foundation-3.jpg
samarbeid-mellom-floriss-masai-kvinnene-og-basecamp-foundation-4.jpg

Inntekt og utdanning

I Basecamp samles Masai-kvinnene og lager smykker, skinn- og perlekreasjoner som de selger videre. 75% av inntektene fra produktene går direkte til kvinnene, mens de resterende 25% blir brukt på verktøy og materialer. 

Inntekten bidrar til å dekke boligutgifter, helsehjelp, klær, mat og utdanning. For Masai-kvinnene blir hverdagen litt enklere – både for dem og familien – og flere barn og unge får mulighet til å ta utdanning. 

leger-uten-grenser-floriss.jpg
samarbeidspartner-some-2022.jpg

Leger Uten Grenser

Leger Uten Grenser er en nøytral og uavhengig medisinsk hjelpeorganisasjon som redder liv og lindrer nød der behovene er størst, rundt omkring i hele verden.

Høsten 2019 startet Floriss et samarbeid med Leger Uten Grenser, målet vårt er å være en bidragsyter til dem som trenger det aller mest. Salget av våre poser er med på å gi barn en livreddende vaksine, det er et bidrag vi er stolte av.

Sammen vaksinerer vi flere barn, vi håper mange der ute vil støtte vårt prosjekt

floriss-poser-gule-tulipaner.jpgPose kr. 3,-
floriss-handlenett.jpgHandlenett kr. 29,-

En vaksine kan redde et barn

Leger Uten Grenser har som mål å alltid hjelpe dem som trenger det mest, helt uavhengig av hvem det er, hvor de befinner seg eller hva som er årsaken til lidelsene. Vi vet at hjelpen som gis til organisasjonen når frem. De siste årene har Leger Uten Grenser vaksinert flere hundre tusen barn.

Så derfor; hos oss koster posen 3,-, og ønsker du et miljønett koster dette 29,-. Ja, vi ønsker at alle kan bli litt mer bevisste rundt spørsmålet om de virkelig trenger en pose. Om du trenger en pose så må du betale for den, en del av pengene du betaler gir andre som ikke har det så enkelt en livsviktig vaksine, - det føles i hvert fall litt godt!

Støtt våre hjertesaker på Giving Tuesday!