Våre fantastiske kvalitetsroser dyrkes i nærheten av ekvator. Rosefarmene ligger på mellom 1800 og 2600 meters høyde i åsryggen på Mount Kenya, Afrikas nest høyeste fjell. Solfylte dager og kalde netter på høylandet i Kenya gir optimale vekstforhold for roser med lang holdbarhet. Du kan lese mer om roseproduksjonen her.

masaikvinner-basecamp-foundation-1-roser-med-mening-ny-2022-floriss.jpg
roser-med-mening-buketter.jpg

Hva er Roser Med Mening?

De fineste rosene vi henter fra Kenya er merket "Roser Med Mening", og disse langstilkede rosene på 50 cm er også våre mest holdbare roser. Du får dem i buketter på 10 stk., og kjøper du en slik bukett bidrar du til å gjøre hverdagen litt bedre for kvinner og barn i Kenya.

Siden 2012 har Floriss samarbeidet med Basecamp Foundation; en norsk stiftelse som jobber for at kvinner og barn av Masaifolket skal få utdanning og mulighet til å arbeide. 

Les mer vårt samarbeid med Basecamp Foundation

Masai i gresset
Glade Masai-kvinner med Floriss-blomster

Stolt håndverkstradisjon

Gjennom håndverksbedriften Basecamp Masai Brand i Kenya blir Masaienes viktige kulturarv og håndverkstradisjon ivaretatt. Her lager Masaiene perlearmbånd, og dette bidrar til å skape inntekter og arbeidsplasser. Kvinnene som lager dem får 75% av inntektene og de resterende 25% brukes på innkjøp av materialer og verktøy. 

masaikvinner-basecamp-foundation-5-roser-med-mening-ny-2022-floriss
masaikvinner-basecamp-foundation-6-roser-med-mening-ny-2022-floriss

Økonomisk uavhengighet

Salget av de fantastiske perle- og skinnproduktene har hjulpet kvinnene langt på vei mot økonomisk uavhengighet og forbedret hverdagen deres betraktelig. Smykkecampen har også blitt et sosialt samlingssted hvor kvinnene deler gleder, erfaringer og utfordringer mens de arbeider. Basecamp Masai Brand-produktene selges i campens gavebutikk og kan bestilles fra aktører over hele verden.

masaikvinner-basecamp-foundation-7-roser-med-mening-ny-2022-floriss.jpg
masaikvinner-basecamp-foundation-8-roser-med-mening-ny-2022-floriss.jpg

Enklere arbeidshverdag

Gjennom samarbeidet med Floriss har Masaikvinnene fått symaskiner og en maskin som bearbeider skinn, noe som øker produksjonsevnen betraktelig. De har også fått tilgang til et lager, og slipper å ta den lange turen inn til Nairobi for å hente nye forsyninger.

Les mer om Roser fra Kenya her