Naturen er vår fremste inspirasjonskilde når det skal dekkes til fest. Og er det èn årstid som skjemmer oss bort med nydelige farger, så er det høsten. Rosene får stå i sentrum hos oss  – de skaper en autentisk og levende stemning. Her får du 3 enkle tips til hvordan du pynter festbordet med roser.

slik-pynter-du-hoestbordet-med-vakre-roser-1.jpg
slik-pynter-du-hoestbordet-med-vakre-roser-2.jpg

Dekk med Festroser

Festroser, frodige buketter i sesongens fargepalett, er et perfekt utgangspunkt for flotte borddekorasjoner. Her har vi valgt å fordele dem på vaser i farget glass. Når du kombinerer store buketter med flere små, blir uttrykket mindre oppstilt. Fargemessig kommer vi ikke utenom lilla og oransje på denne tiden av året, men du kan gjerne supplere med en knall rosa variant. Et friskt pust i en ellers jordnær palett! 

slik-pynter-du-hoestbordet-med-vakre-roser-4-ny.jpg
slik-pynter-du-hoestbordet-med-vakre-roser-5.jpg
slik-pynter-du-hoestbordet-med-vakre-roser-6.jpg

Roser med mer

Å kombinere elegante roser med blader, greiner og bær er et enkelt, men virkningsfullt grep. Her har vi brukt gule og røde pærer og søte gresskar i keramikk, men mulighetene er mange. Velg blant vårt store utvalg av roser i alle farger og fasonger – og suppler med dine favoritter fra hagen eller skogen. For eksempel fiken, epler, tyttebær, tørkede blomster og blader. Det elegante mot det jordnære skaper liv og kontraster i borddekkingen. 

slik-pynter-du-hoestbordet-med-vakre-roser-7.jpg
slik-pynter-du-hoestbordet-med-vakre-roser-8.jpg

Skap kontraster

Apropos å skape kontraster… Et rustikt bord i naturlige materialer kler en overdådig oppdekking med roser og flust av levende lys. Dropp duken hvis du vil ha et mindre formelt uttrykk. Fargede vaser står i fin kontrast til klare drikkeglass. Og når du dekker med enkle, hvite tallerkener kan du fint supplere med tøyservietter i sterke farger.

slik-pynter-du-hoestbordet-med-vakre-roser-9.jpg
slik-pynter-du-hoestbordet-med-vakre-roser-10.jpg
slik-pynter-du-hoestbordet-med-vakre-roser-11.jpg

Slik får du rosene til å vare

  • Sørg for at vasen er helt ren
  • Fjern blader som havner i vannet
  • Snitt rosene på skrått med en skarp kniv
  • Fyll vasen med kaldt vann
  • Ikke glem holdbarhetsmiddel
  • Unngå direkte sollys
  • Sett rosene kjølig om natten, så holder de lenger

Vi har Norges lengste rosegaranti. Les mer om den her.