Peoner er blomsten som har alt. Store elegante hoder, nydelige farger og uimotståelig duft. Er det rart den er vår snitt-sommerfavoritt? For mange er peoner synonymt med gode minner fra bestemors hage, eller fra en minnerik midtsommer i barndommen. Peoner i brudebuketten er veldig populært for de som gifter seg om våren og sommeren. Peoner hører derfor også hjemme i buketten til markering av de kommende bryllupsdagene.

floriss-rosa-og-hvite-peoner.jpg
floriss-peoner-i-vase.jpg
floriss-favnen-full-av-peoner.jpg

Floriss kan by på mange flotte varianter peoner; fra hvite til de sarteste lyse rosanyansene, rosa, korall og til dyp burgunder.

Peonsorter og utvalgte peoner

Vi i Floriss henter våre kvalitetspeoner der hvor peonene er vakrest til enhver tid, Marokko, Italia, Frankrike og Holland. I disse landene er det optimale vekstforhold for å dyrke peoner, noe som gir oss de beste peonene i markedet. Utvalget og sorter peoner er stort, både enkle og fylte. Det finnes til og med peoner som skifter farge underveis mens de springer ut. Vi har et stort utvalg peoner i alle nyanser av rosa, hvite, røde og korall. Den mest solgte peonen i Norge er Sarah Bernhardt, men de andre sortene blir mer og mer populære. Det finnes utrolig mange vakre peonsorter, derfor har vi mange varianter i vårt sortiment, og vi får stadig en ny favoritt!

Peonsesongen er fra slutten av april til slutten av juni, så nyt peonene når de er i sesong, både i hagen og med en raus bukett på bordet!

floriss-stort-utvalg-av-peoner-hos-floriss.jpg
floriss-stell-av-peoner-1.jpg

Peonen er overdådig og enkel, gigantisk og skjør, vakker alene og helt magisk i store buketter. Nyt sommerdrømmen din!

floriss-se-utvalget-av-peoner.jpg
floriss-peoner-1.jpg

Det er ikke rart vi elsker peoner!

floriss-peoner-2.jpg
floriss-peoner-i-vase-2.jpg
floriss-ulike-sorter-peoner-i-kurvr.jpg

Fyll piknik-kurven eller en stor vase med vakre peoner eller gi bort en stor bukett med disse vakre blomstene til noen du er glad i.

floriss-sarah-bernard-peoner-1.jpg
floriss-ulike-sorter-peoner-i-kurv.jpg

Slik steller du peoner:

  • Snitt blomstene med en skarp og god kniv.
  • Fjern nok blader til at de ikke havner i vannet.
  • Sett peonene i en ren vase fylt med kaldt vann.
  • Bruk holdbarhetsmiddel, da varer blomstene enda lenger.
  • Unngå kraftig varme og direkte sollys.
  • Sett peonene kaldt om natten.