Endelig er det tid for blomsterglede utendørs! Stemorsblomster er som skapt for deg som klør i fingrene etter å pynte inngangspartiet og plante ut tidlig om våren. Disse skjønningene har vært ute en vinternatt før og tåler ned mot fem minusgrader. 

Vårfavorittene er rimelige, mangfoldige og vakre. Våre norskproduserte stemorsblomster får du kjøpt i pakker med alt fra små til store fat. Her har du et hav av fargekombinasjoner å velge mellom. Velkommen, vår og lysere tider!

bridal-crown-stemor-1-floriss.jpg
bridal-crown-stemor-2-floriss.jpg

Stemorsblomster i lange baner

Stemor er den første blomsten vi kan plante ut om våren, men vær oppmerksom på at den ikke tåler langvarig frost. Skulle vinteren plutselig bestemme seg for å gjøre en uventet gjesteopptreden, bør du dekke den til eller sette den i garasjen. 

Stemorsblomster er ypperlige å plante i skåler, ampler og krukker. Vi elsker å kombinere dem med for eksempel løkblomster, pelargonia, margeritter, stemor og prydgress. For at stemor skal holde jevn temperatur og fuktighet, er det lurt å bruke en krukke med litt størrelse. 

stemor-i-potter-paa-bord-hvit-lilla-gul-floriss.jpg
stemor-hvit-floriss.jpg

Tørste vårfavoritter

Stemorsblomster kan du plassere omtrent hvor du vil, men sol til halvskygge er det aller beste. De er tørste, men vær forsiktig med å vanne for mye når det er kaldt i været. Blomstene liker heller ikke at vannet blir stående i krukken. 

Stemorsblomster blomstrer tidligere enn vanlige sommerblomster. De holder lenge utover våren, så ikke gi opp hvis plantene ser litt triste ut. Husk å plukke vekk visne blomster underveis. Det fremmer blomstringen. Bland gjerne litt langtidsvirkende gjødsel i krukkene. Da kan stemorsblomstene holde koken helt til de er klare for utplanting i hagen. 

Det latinske navnet på stemor er viola tricolor, som betyr natt og dag. Men visste du at stemorsblomst også er kjent som skjereblom, kjerkefolk og kjerringtenner? Kjært barn har mange navn. 

stemor-potteplante-uteplass-lilla-floriss.jpg
stemor-toerste-vaarfavoritter-lilla-floriss.jpg

Slik steller du stemorsblomster

  • Tåler ikke tørke. Vannes jevnlig.
  • Plukk av visne blomster underveis. Det forlenger blomstringen.
  • Legg gjerne litt langtidsgjødsel i krukkene, så blomstrer de helt til sommerblomstene er klare for utplanting.
  • Etter avblomstring kan stemor klippes ned og ut på sommeren vil de igjen komme med et nytt flor.
  • Stemor kan plasseres nesten hvor som helst, men foretrekker sol til halvskygge