Snittblomster

Snittblomster er ekte humørspredere. Hos oss i Floriss finner du et bugnende utvalg av snittblomster til alle sesonger og anledninger. Vi hjelper deg å velge ut den perfekte buketten, slik at du kan unne deg en blomstrende vår, sommer, høst og vinter. Under finner du en oversikt over noen av våre vakre snittblomster. Du får også tips om hvordan du kan sette sammen blomster og få dem til å leve lengst mulig.

Snittblomster – slik får du dem til å vare

Snittblomster med navn som «tulipan»,  «peoner», «nellik» og «anemone» er blant våre favoritter hvert år. Tulipaner er blant de mest populære blomstene i Norge. Vi elsker å fylle hjemmene våre med disse langstilkede skjønnhetene! Peoner er blomstene som har alt – nydelige farger og duft.

Nelliker er trendy, søte og blomstrer lenge. En storfavoritt hos mange! Anemone kan sjarmere alle og enhver med sitt sarte, retro uttrykk. Hos Floriss finner du garantert en blomstertype som passer deg, men hvordan skal du best ta vare på dem?

Snittblomster som varer lenge er noe vi alle ønsker oss. Friske blomster er selvsagt ferskvare, men det finnes heldigvis noen tips og triks som gjør at de trives ekstra godt i vasen.

Her har vi samlet noen gode råd for hvordan du tar vare på blomstene dine:

1) Ren vase er viktig. Sørg for at vasen er helt ren – vask den med klorin.

2) Fjern alle blader som kommer i vannet.

3) Snitt blomstene langsgående og på skrått nedover med en skarp kniv el.

4) Sett blomstene i kaldt vann i vasen.

5) Bruk holdbarhetsmiddel i vannet. Etterfyll vann ved behov.

6) Ikke sett blomstene i sterkt sollys eller i nærheten av fruktfat.

7) Sett snittblomstene på et kjølig sted om natten – da lever de lenger.

Her kan du lese mer om stell av snittblomster.