Vilt og vakkert i vasen.

Nærhet til naturen er sesongens viktigste interiørtrend. Vi tilbringer mer tid innendørs – og det blir desto viktigere å omgi seg med friske blomster. Ved å pynte med elementer fra naturen tilfører du varme, personlighet og liv til hjemmet ditt. Her har vi plukket ut høstens fineste snittblomster, og noen gode tips til hvordan du styler dem i vasen.

snittblomster-hoestfarger-i-glassvase 1.jpg
snittblomster-hoestfarger-i-glassvase.jpg

6 snittfavoritter

Butikkene er fylt med høstens fineste snittblomster i uimotståelige farger. Sett sammen dine favoritter, plukk med deg en ferdig bukett eller spør en av våre blomsterdekoratører om hjelp. Høstens utvalg er stort og det er vanskelig å velge, men her er 6 av våre favoritter: 

Dahlia (georginer) er en fargefest og finnes i mange varianter. De er nydelige alene, men ekstra fine i kombinasjon med andre høstblomster. 

Krysantemum kommer i et vell av farger og former. Blomsterhodene kan være små eller store, enkle eller doble. Om høsten er utvalget spesielt stort. 

Germini er gledessprederen som passer til alle anledninger. Blomsten er enkel og stilren i formen, men finnes i alle regnbuens farger

dahlia-georginer--floriss.jpgDahlia (georginer)
krysantemum-floriss.jpgKrysantemum
germini-floriss.jpgGermini

Lisianthus kan minne litt om roser i formen og går derfor under navnet japansk rose. Den passer fint å kombinere med grener og strå i vasen. 

Nellik har fått sin renessanse og er mer trendy enn noen gang. Ikke bare er den pen å se på – nelliken er robust og kler både små og store vaser. 

Gladioler er majestetiske, høyreiste blomster som gjør seg fint alene i vasen. Denne blomsten er et godt valg for deg med minimalistisk stil og innredning.

lisianthus-floriss.jpgLisianthus
nellik-floriss.jpgNellik
gladioler-dsc1814-floriss.jpgGladioler

Naturlig og tilfeldig

Hvordan style høstens favoritter i vasen? Uttrykket trenger ikke være så stramt – heller vilt og vakkert. En tilfeldig sammensatt bukett skaper det jordnære uttrykket vi lengter etter. Miks og match ulike blomstersorter. La stilkene ha ulik høyde og kombiner med strå, gress og grener. Det grønne gir buketten et frisk, vårlig preg. Og det trenger vi vel i disse mørketider? 

Les også: Slik pynter du med høstblomster

 

snittblomster-hoestfarger-i-glassvase 2.jpg
snittblomster-hoestfarger-bukett.jpg

Høstens herlige farger

Sesongens fargepalett går i varme, rustikke nyanser, jordtoner og dempede pasteller. Har du nøytrale farger på vegger og møbler, er det fint å bryte opp med sterke farger i vasen. Rødbrune nyanser, støvete og brente jordfarger skaper en følelse av ro og trygghet. Duse pasteller og ton-i-ton gir rommet et mer delikat og sofistikert preg. Kjenner du på høstblues, kan vi anbefale blomster i rødt, burgunder og oransje. Det er farger som gir glede og energi! 

tips-til-vedlikehold-snittblomster-ansatt-kutter-stilk.jpg
tips-til-vedlikehold-snittblomster-utstyr.jpg

6 tips som får snittblomstene til å vare

  • Sørg for at vasen er helt ren
  • Snitt blomstene på skrå med en skarp kniv
  • Fjern blader som kommer i vannet 
  • Ikke glem holdbarhetsmiddel
  • Skift vann ved behov
  • Sett blomstene kjølig om natten