Bestill blomster

Margeritter er allsidige og trives mer eller mindre overalt. Dessuten blomstrer de hele sommeren, tåler ruskevær og lave temperaturer. La de fargerike blomstene lyse opp på bordet eller i verandakasser, krukker og bed.

Margeritter i lange baner

Mange forbinder margeritten med den hvite, prestekragelignende blomsten som er gul i midten. «Elsker, elsker ikke…» Det er også den vanligste varianten, men Floriss har mange norskproduserte alternativer å velge mellom.

margeritter trives-veldig-godt i sommerhagen i solen
hvite margeritter i blomsterkasse.jpg
  • Spanske margeritter finnes i et vell av forskjellige farger. Vi er spesielt glade i de fine orientalske fargene, dyp lilla, nesten sorte, nydelig røde og herlige orangerosa rosa- og lillatonene, men her er det bare fantasien som setter grenser.
  • Vårt nyeste tilskudd til margeritt-familien er Grandaisy. Denne sorten har noen ekstra søte store blomster som aldri lukker seg; kronbladene forblir ute selv om natten.
spanske margeritter-rosa og hvit
nye spanske-margeritter gule lilla og rosa
spanske margeritter røde
margeritter grandaisy lilla
spanske margeritter rosa
hvite margeritter bugner og trives i sommervarmen

Slik steller du margeritter

Margeritter er ikke kravstore, men trives aller best i sola. De trenger godt med lys for å utvikle knoppene sine. Det er også verdt å merke seg at margeritten er glad i å bli vannet jevnlig. Hvor mye fuktighet den trenger avhenger av temperatur og plassering. Pass på at jorda ikke blir for tørr, men heller ikke for våt. 

Sommerblomster selges vanligvis i små potter. For å hjelpe margerittene på vei mot langvarig og rik blomstring, bør du plante dem i større krukker. Da vokser de seg kraftige og sunne. Vi anbefaler å bruke helgjødsel i jorda eller å vanne med gjødselvann hver uke. Husk å knipe av visne blomster og blader underveis. 

spanske-margeritter i trekasse rosa og røde
margeritter bukett i friske innbydende farger

Huskeliste for stell:

  • Trives best i solen
  • Vann regelmessig - pass på at jorda ikke blir for våt
  • Plant i store krukker - slik at de får utviklet seg
  • Fjern visne blomster og blader -for mange nye blomsterknupper
  • Gjødsles jevnlig
  • Tåler litt kjølige kvelder, men ikke minusgrader